Nieuws Actueel

Kleer Delicatessen: 'werken zit in mijn bloed'

Kees Kleer (43) van Kleer Delicatessen is een echte doorzetter. Nadat in 2007 het bijna 40 jaar oude familiebedrijf was verkocht, had Kees Kleer plots zeeën van tijd. Maar binnen enkele jaren was de Westlander terug in de wereld van salades en aanverwante producten. ,,Het werken zit nu eenmaal in mijn bloed en van zeevissen alleen werd ik niet blij.''

Nanda Raaphorst | Foto Frank Jansen 21 december 2016

Kleer 1065

In 2012 richtte hij dan ook Kleer Delicatessen op, dat vandaag de dag vanuit Kwintsheul aan verscheidene Nederlandse supermarktketens verse salades, soepen en maaltijden levert. Of 'kant-en-Kleer-producten', zoals de directie dat zelf noemt. ,,Ons geheim? Een beheersbaar, klein bedrijf blijven met kwaliteit als oogmerk. Keuzes maken, niet alles willen. Verder zorgen voor spreiding in onze afnemers, zodat eindverbruikers een betaalbaar kwaliteitsproduct in huis halen. Zo ontstaat een win-winsituatie.Wij willen uit de markt blijven van de commercie, die gaat ten koste van de kwaliteit."

Dat is dus het kernwoord voor Kees. ,,We gaan voor dagverse productie met verse grondstoffen en ingrediënten van lokale telers. Onze salades worden bijvoorbeeld gemaakt van verse aardappelen, die we zelf wassen, schillen, pitten en koken. Voor de bami en nasi met kip en ei gebruiken wij uitsluitend heerlijk mals kippenvlees en scharreleieren met kruiden uit de oosterse tuin". Als ander waarborg noemt Kees het eigen wagenpark en de samenwerking met een vaste externe expediteur.