Nieuws Actueel

Klein Berlijn kan nu ook weer buiten proosten

Met twee maanden vertraging opent het nieuwe Klein Berlijn in het Utrechtse Rotsoord dit weekeinde de deuren. Dat kan, nu de gemeente het terras tijdelijk gedoogt, zegt een opgeluchte eigenaar Serge Veenendaal tegen het AD.

Wim Langejan 28 oktober 2016

Klein Berlijn terrasvergunning

De horecagelegenheid, begonnen in een tijdelijk onderkomen pal naast de Vaartsche Rijn, is verkast naar een nieuwe plek even verderop aan de Helling 22, in een nieuw appartementencomplex.

Horeca hotspotUtrecht wil van Rotsoord een 'hotspot' maken met veel horeca en cultuur en daar past Klein Berlijn goed in. Toch ontstond een probleem rond het geplande terras: dat mocht er volgens het bestemmingsplan niet komen.

Dát is nu in elk geval tijdelijk opgelost. De gemeente heeft besloten het terras tijdelijk te gedogen. Tegelijk is nu ook de horecavergunning afgegeven.

Terrasvergunning,,En daar ben ik zeker blij mee'', zegt Veenendaal. ,,Ik was twee maanden geleden al helemaal klaar om open te kunnen gaan.'' De eigenaar wilde niet het risico lopen te beginnen zonder (tijdelijke) terrasvergunning: ,,Stel dat iemand met een biertje en een sigaretje buiten gaat staan. Dan heb je zo een probleem.'''

De terrasvergunning is volgens Veenendaal voor twee maanden. In de tussentijd gaat Jebber, ontwikkelaar van de nieuwbouw, proberen een omgevingsvergunning te krijgen voor vier terrassen in het gebied, waaronder die van Klein Berlijn.

Gunstig ondernemersklimaat Het is nog niet zeker of Utrecht die vergunning afgeeft. Het gemeentebestuur wil een goede afweging maken tussen 'een acceptabel woonklimaat en een gunstig ondernemersklimaat', schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Veenendaal staat in elk geval te trappelen om te beginnen met het nieuwe Klein Berlijn. ,,Ja. Zaterdag openen we voor buren, familie en vrienden en zondag gaan we om 12 uur open voor iedereen.''