Nieuws Actueel

KLM en Transavia verhogen weer prijzen voor duurzamere brandstof

Luchtvaartmaatschappijen KLM en Transavia verhogen de ticketprijzen ook dit jaar met maximaal 12 euro om zo meer duurzamere brandstof te gebruiken. De maatschappijen zetten begin vorig jaar de eerste stap op dit gebied, met het ‘bijmengen’ van een half procent Sustainable Aviation Fuel (SAF) voor vluchten vanaf Schiphol. Die hoeveelheid wordt dit jaar verdubbeld, aldus een woordvoerster.

ANP 19 januari 2023

ANP190123157 1

KLM zegt deze stap samen met dochtermaatschappij Transavia vrijwillig te zetten om zo toe te werken naar de Europese verplichting van minimaal 2 procent bijgemengde duurzamere brandstof in 2025. KLM zet de "belangrijke stap" nu al vanuit de ambitie om te verduurzamen en ook om de markt van het nog dure SAF vooruit te helpen.

ABN AMRO becijferde eerder deze maand al dat de vliegprijzen door EU-regels rond CO2-uitstoot de komende jaren verder oplopen. Sinds 1 januari geldt er al een hogere vliegtaks van zo'n 26 euro per vertrekkende passagier.

Verder maakte Schiphol donderdag bekend een proef te starten in een poging te verduurzamen. De luchthaven gaat batterijsystemen in plaats van dieselgeneratoren gebruiken om vliegtuigen op de grond van stroom te voorzien.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws