Nieuws Actueel

Kniedokter Joris kijkt ook tussen je oren

Ambitie kun je Joris de Wildt (34) uit Nijmegen niet ontzeggen. Tien vestigingen wil hij opzetten onder de vlag van Kniecare, de in knieën gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk. In april dit jaar opende hij de eerste locatie, aan de voorkant van de Jan Massinkhal in Nijmegen.

Anja Bemelen | Foto: Bert Beelen 23 november 2016

Kniedokter2

Joris weet wat knieproblemen zijn. Hij had zelf tot zijn zestiende knieklachten en hij kwam er veelvuldig mee in aanraking toen hij nog als fysiotherapeut in de Sint Maartenskliniek werkte. ,,Het zelfstandig ondernemerschap heeft echter altijd aan me getrokken.'' Dus besloot Joris van zijn kennis over de knie zijn unique sellingpoint te maken. ,,Complexe problemen aan de knie kan ik nu veel beter behandelen dan toen ik allround was. Ook andere fysiotherapeuten specialiseren zich. Je kunt je meer verdiepen. Dat het werkt, merk ik aan het groeiend aantal klanten.''

Mentaliteit

Joris onderscheidt zich niet alleen door die specialisatie, maar ook door zijn aanpak. Zijn blik is niet alleen op het fysiek gericht, maar ook op de psyche. ,,Inzet en mentaliteit zijn belangrijk bij het herstel van knieklachten. Motivatieproblemen? Dat beïnvloedt je gedrag. Je let minder op je lichaam, in dit geval je knie. Al tijdens het eerste gesprek geef ik huiswerk. Schrijf op wat je doelen zijn, maak een stappenplan en blijf positief."

Die geslaagde combinatie is de reden dat Joris durft toe te werken naar tien vestigingen. Bovendien maakt hij gebruik van uitgekiende apparatuur en ook dat levert hem klanten op. Voor oefeningen heeft Joris het vliegwiel, een fitnessapparaat bedacht door de NASA. ,,Astronauten moeten ook bewegen, maar in outer space hebben halters en dumbbells geen zin. Aan dit wiel kun je gewichtloos trainen. De cliënten vinden het fantastisch."

kniecare.nl