Nieuws Actueel

Koffiezaak 30ml opent ook in Leidsche Rijn

Koffiezaak 30ml begint een tweede vestiging in het nog op te leveren Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. Dat betekent dat eigenaren Frans Kooyman en zijn vrouw Wendy stoppen met saladebar CROP in de Biltstraat. Op die plek begint hamburgerzaak Firma Pickles een tweede vestiging. Dat schrijft het AD.

Yelle Tieleman | Foto: Angeliek de Jonge 26 augustus 2016

Foto koffie 1065

Kooyman, die eind 2014 nog als vijfde eindigde in de AD Koffietest, is blij. ,,We waren heel blij met CROP, maar het was ook druk in combinatie met de koffiezaak. We merkten dat we daar al onze energie in wilden stoppen." 30ml heeft ook een goedlopende vestiging in de Mariastraat in het centrum van Utrecht.

Bovendien verhuisde het ondernemerskoppel drie maanden geleden vanuit de Utrechtse binnenstad naar Leidsche Rijn. ,,Leidsche Rijn kon nog wel kwaliteitskoffie gebruiken dachten wij, haha. En zo dacht ASR (projectontwikkelaar van Leidsche Rijn Centrum) er ook over. Naast grote winkels als H&M en de grote Jumbo Foodmarkt wilden zij ook kleine gezellige zaakjes."

TerrasZelf zag Kooyman dat ook al snel zitten. ,,De zaak wordt groter dan de vestiging die we nu hebben in de Mariastraat en we krijgen er een groot terras bij. Daar staat de hele dag de zon op."

Saladebar CROP sluit binnenkort de deuren. ,,Per 1 oktober trekt Firma Pickles er in. Zij gaan bovendien onze koffie schenken." Het wordt voor het populaire hamburgerrestaurant de tweede vestiging in Utrecht.