Nieuws Actueel

Krant: 61 zaken Russische oligarchen bij Europees Hof om sancties

Russische oligarchen en bedrijven hebben vanwege sancties van de Europese Unie in totaal 61 rechtszaken aangespannen bij het Europese Hof van Justitie. Dat meldt het Duits dagblad Bild zaterdag. Onder hen zou ook Roman Abramovitsj vallen, voormalig eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea.

ANP 17 december 2022

ANP171222069 1

Enkele oligarchen zouden compensatie eisen voor "immateriële schade" die ze als gevolg van de EU-sancties hebben geleden. Zo beweert een van hen, Grigory Berezkin, dat er "geen verband is tussen hem en het Russische beleid in Oekraïne" en dat hij de Russische regering niet steunt. Berezkin neemt genoegen met een symbolische compensatie van 1 euro. Een andere oligarch eist 1 miljoen euro.

Een negende pakket met EU-sancties tegen Rusland, wegens de oorlog in Oekraïne, werd vrijdag van kracht. Dit pakket richt zich op onder meer het Russische leger, de defensie-industrie en politieke partijen. Vermogen dat zij in de EU hebben ondergebracht wordt bevroren en Europeanen mogen geen zaken meer met ze doen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws