Aangeboden door KVK

Branded Content Actueel

KVK Ondernemersdagen: hét event voor ondernemers en zzp’ers

Wil je weten hoe je internationaal kunt groeien, je business online uitbouwt, zónder slachtoffer te worden van cybercrime, en hoe je met een krachtige pitch financiering binnenhaalt? Neem dan - fysiek of digitaal - deel aan de KVK Ondernemersdagen op 10, 11 en 12 oktober. We namen alvast een duik in het interactieve programma, en spraken erover met Willemijn Manshanden en Claar van Ittersum (KVK).

Wim Danhof 22 september 2022

Willemijn manshanden claar van ittersum kvk ondernemersdagen

Willemijn Manshanden (l) en Claar van Ittersum, beide van de KVK. Fotograaf Erik Verheggen

Internationale zaken, digitale zaken en geldzaken / groeifinanciering zijn de drie thema’s die 10, 11 en 12 oktober respectievelijk het programma bepalen. Naast waardevolle praktische informatie bevat het programma een mooie mix van ondernemers die vertellen waar zij in het ondernemen tegenaan lopen, welke lessen ze hebben geleerd, en hoe ze ondanks tegenslagen succesvol zijn in binnen- en buitenland.

Drie hoogtepunten uit het programma

Internationaal ondernemen: de groeistrategie van Taco Anema

Taco Anema is oprichter van QWIC, de eerste Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen. Hij legt uit hoe QWIC nu ook snel groeit in Duitsland en Oostenrijk, en hoe hij naar meer landen wil uitbreiden. Daarin ziet hij voor zichzelf een missie: ,,Bijdragen aan de versnelling van de tweewielermobiliteit, zien dat je echt impact maakt: dat is wat écht voldoening geeft.”

Digitale zaken: interview met Quinten Selhorst

Quinten Selhorst is oprichter en ceo van Felyx, de elektrische deelscooter. Digitale techniek is het fundament onder zijn bedrijf. Een van zijn mantra’s: ,,Beter is de vijand van goed. Dingen voor elkaar krijgen vind ik belangrijker dan innovaties uitstellen vanwege een hang naar perfectie, om vervolgens de boot te missen.”

Geldzaken: ‘Ondernemen met Aad Ouborg’

Aad Ouborg is gepokt en gemazeld in het ondernemen, als oprichter van onder meer Princess en Babyliss. Hij gaat in gesprek met dagvoorzitter Ann-Lynn Hamelink, over hoe je komt van een idee tot een financieel succesvolle onderneming: ,,Ondernemen is entertainen. Uniek zijn. Iedere dag iets nieuws bedenken, en nieuws maken.”

De belangrijkste thema’s voor ondernemers

Internationale zaken, Digitale zaken en Geldzaken / Groeifinanciering: de drie thema’s die het programma van de KVK Ondernemersdagen bepalen zijn niet toevallig gekozen, zo meldt Claar van Ittersum (KVK): ,,Uit onderzoek weten wij dat deze thema's het meest spelen bij ondernemers.”

Ook veel praktisch advies

Deze persoonlijke ondernemersverhalen worden tijdens de KVK Ondernemersdagen afgewisseld met praktisch ingestoken sessies, zo vertelt Claar van Ittersum, bij KVK eindverantwoordelijk voor alle evenementen: ,,Op het vlak van veilig digitaal ondernemen kun je bijvoorbeeld twee sessies volgen met tips voor de bescherming van je groeiende bedrijf tegen cybercrime. Maar denk ook aan de impact van actuele wet- en regelgeving. Dat loopt als een rode draad door alle thema’s heen. Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je gaat importeren of exporteren? Of: wat betekenen de laatste veranderingen in de AVG-regelgeving voor bedrijven met webshops? Als KVK weten wij dat veel ondernemers worden overweldigd door alle - soms tegenstrijdige - regels. Als verlengstuk van de overheid zien wij voor onszelf de verantwoordelijkheid om ondernemers in dat regelwoud wegwijs te maken. Dat doen we door zaken zo eenvoudig mogelijk uit te leggen, te verduidelijken, en door antwoord te geven op vragen van ondernemers.”

Boost je kennis tijdens de KVK Ondernemersdagen

Alles horen en meemaken over hoe jij als ondernemer nationaal en internationaal kunt (door)groeien? Bekijk het volledige programma, of schrijf je direct in, en neem gratis deel aan de KVK Ondernemersdagen op 10, 11 en 12 oktober.

KVK: zoveel meer dan een register

In de KVK Ondernemersdagen ziet KVK een mooi aanvullend podium om ondernemers hierin van dienst te zijn, zo vult marketingdirecteur Willemijn Manshanden aan: ,,KVK is dé kennispartner voor ondernemers om, in alle fases van het ondernemerschap, veilig en verantwoord zaken te doen. Al onze diensten sluiten op die missie aan: van bedrijfsinformatie die ondernemers kunnen raadplegen in het KVK-register, zodat zij weten met wie zij zaken doen, tot marktinformatie op kvk.nl. En van de gesprekken van onze klantadviseurs met ondernemers, tot evenementen, waar ondernemers hun kennis en netwerk kunnen uitbreiden in het fysieke of digitale contact met andere ondernemers.”

Dit jaar een hybride editie

Zowel in de digitale als in de fysieke editie bieden de KVK Ondernemersdagen meer dan 'alleen' een evenement. Er zijn zo'n honderd ondernemers die op de dag zelf fysiek aanwezig kunnen zijn, en daarbij ook uitgebreid de kans hebben om te netwerken en kennis te delen met gelijkgestemden. Ook online wordt in die behoefte voorzien door een online eventplatform. ,,Er zit beleving aan vast, met online interactie: je kunt vragen stellen en met andere online deelnemers in gesprek gaan. Ook na afloop kunnen deze collega-ondernemers napraten via een chatcaroussel.”

KVK Ondernemersdagen

De KVK Ondernemersdagen vinden plaats van 10 t/m 12 oktober, van 15.00 tot 18.00 uur op het Ondernemersplein van KVK Rotterdam. De dagthema’s zijn Internationale zaken, Digitale zaken en Geldzaken. Deelname is gratis, zowel fysiek als digitaal. Schrijf je in beide gevallen wel vooraf in.