Nieuws Actueel

Kwantumpand omgeturnd tot hip horeca-gebied

In het kloppend hart van het Haagse uitgaansleven, de Grote Markt, opent over een paar maanden 'een kosmopolitische ontmoetingsplek' van 1.550 vierkante meter in het voormalige Kwantum-gebouw. De werving van personeel is deze week begonnen. Dat schrijft het AD.

Angelique Mulders | Foto: ANP 27 januari 2017

Kwantum Grote Markt Den Haag

De initiatiefnemers zijn de Hagenaars Raoul Farla (34) en de 37-jarige Torsten Heeres. De verbouwing van het vijf lagen tellende gebouw op de hoek met de Boekhorststraat is in volle gang.

Werktitel

Farla en Heeres willen nog niet te veel in detail treden over hun initiatief, maar op de LinkedIn-pagina van Farla kan al wel een 'Brandbook Quantum' worden bekeken. Quantum is overigens een werktitel. Die komt volgens Farla niet op de gevel te staan als de zaak eind lente of begin zomer opengaat, zoals nu de bedoeling is.

Rooftopbar

Die nagestreefde openingsperiode heeft alles te maken met het dakterras-annex-rooftopbar. ,,Dat terras beslaat 350 vierkante meter en daarmee willen we natuurlijk de zomer meepakken'', zegt Farla. Op de begane grond komen een restaurant en een café met open keuken van eenzelfde omvang. In de kelder moet een club/concertruimte komen.

meeting-in-spaces

Op de tussenliggende verdiepingen komen zogenoemde 'meeting-in-spaces'. Daar kan gewerkt worden, maar 's avonds kunnen deze ruimten volgens het brandbook ook worden gereserveerd. Bijvoorbeeld door een groep vrienden die er een spelletje wil spelen of er gewoon wil 'chillen'.

Zestig banen

De werving van medewerkers is inmiddels begonnen. ,,We hebben 30 à 35 fte nodig. Dat komt neer op zo'n 60 mensen die bij ons een baan zouden kunnen bemachtigen'', legt Farla uit. ,,Via staff-wanted.nl krijgen we al veel reacties.''

Gerelateerde artikelen

'Grote Markt is weer winkelstraat met allure'Haagse platenzaak Rythm Import opent na 7 jaar opnieuw de deurenOpnieuw trots op Fahrenheitstraat