Nieuws Actueel

La Place wil graag terug in stadshart

Eigenaar Jumbo van La Place ziet het restaurant graag terugkeren in hartje Arnhem, meldt De Gelderlander. Personeel loopt zich al warm.

Harry van der Ploeg en Pieter Steenbergen 14 maart 2016

La Place Arnhem

La Place keert mogelijk terug in het voormalige pand van V&D in de Arnhemse binnenstad. De restaurantketen is in onderhandeling over voorwaarden en huurprijs met eigenaar IEF Capital. "Er zijn intensieve gesprekken gaande", bevestigt Chris Lanting van bedrijfsmakelaars Strijbosch-Thunnissen, nauw betrokken bij de nieuwe invulling van winkels in het centrum. "Ze zijn er bijna uit."

Jumbo, eigenaar van de inboedel van La Place in het voormalige warenhuis, houdt de kaarten nog even aan de borst. "Wij kiezen ons eigen moment om nieuwe ontwikkelingen te communiceren", reageert een woordvoerder van Jumbo. "Binnen enkele weken wordt meer duidelijk."

La Place werd half februari meegesleept in de val van V&D. De broodgeur van het opstartende restaurant hing op maandagmorgen nog in het warenhuis in Arnhem toen het personeel te horen kreeg dat het afgelopen was. Datzelfde personeel heeft te horen gekregen dat het zich klaar kan houden voor een mogelijke terugkeer naar de binnenstad. "Een logische stap voor een bedrijf", vindt Lanting.

12.000 vierkante meterHij voegt hieraan toe dat er op alle fronten wordt gewerkt aan een nieuwe invulling van het pand van V&D met verschillende winkelformules. "Die 12.000 vierkante meter invullen met één enkele formule gaat niet lukken. Maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. De verdwijning van V&D schept nieuwe kansen."

Hij typeert de combinatie van nieuwe winkels en een La Place als een gouden formule. "De V&D's van Arnhem en Groningen draaiden met La Place in vergelijking met andere V&D's het beste van heel Nederland."

Winkelend publiek nuanceert dat beeld wat: "We kochten weinig of niets bij V&D maar gingen altijd eten bij La Place."

InvesteringenLanting wil ook nog kwijt dat het het pand in Arnhem nog nieuw is en gedegen ingericht. "Dat scheelt in investeringen voor de kandidaten."

Bij IEF Capital willen ze niet ingaan op de laatste ontwikkeling. Lanting benadrukt dat de eigenaar grote belangen heeft bij een goede invulling.