Nieuws Actueel

Lagere verkopen pc's drukken omzet en winst Microsoft

Het Amerikaanse software- en technologieconcern Microsoft heeft de omzet en winst zien toenemen in het afgelopen kwartaal. De groei werd echter wel gedrukt door een zwakkere verkoop van pc's en lagere advertentie-inkomsten. Het concern kon wel profiteren van zijn snel groeiende cloudtak.

ANP 26 juli 2022

ANP260722209 1

De omzet ging in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 18 procent omhoog tot 49,9 miljard dollar. Dat was beneden de verwachtingen van analisten. De clouddiensten leverden het techbedrijf ruim 23 miljard dollar aan inkomsten op, bijna een derde meer vergeleken met vorig jaar.

Onder de streep bleef 16,7 miljard dollar over, 8 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst werd gedrukt door ongunstige valuta-effecten.

Microsoft maakte vorige maand bekend zich verder terug te trekken uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. In maart stopte het bedrijf al met de verkoop van nieuwe producten en diensten in het land, maar bleef het bestaande klanten ondersteunen en kantoren behouden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws