Nieuws Actueel

Leisure Dome mikt op miljoen gasten per jaar

Brigit Groeneveld | Beeld: Knevel Architecten 5 februari 2016

Leisuredome zaltbommel ontwerptekening

Een stuk of zes bioscoopzalen, glowgolf, bowling, lasergamen en lekker eten, terwijl de kinderen zich vermaken in een speelparadijs. En dat allemaal overdekt, in een markant gebouw pal langs de A2.

Op het dakterras bovenop de vijfde verdieping hebben bezoekers wijds uitzicht op de Bommelse brug en de Waal. Projectontwikkelaar Focus uit Eindhoven lichtte gisteravond het plan voor het Leisure Dome Zaltbommel toe. Deze clustering van vrijetijdsbesteding moet komen op de driehoekige kavel tussen de snelweg A2 en het spoor, bij het NS-station. Focus denkt dat dat een prima plek is. "Op een zichtlocatie en centraal gelegen”, zegt Paul Evers in het Brabants Dagblad. "Uit onderzoeken blijkt dat mensen hiervoor best een half uur willen rijden. De Leisure Dome heeft een bovenregionale uitstraling. We mikken op 1 miljoen bezoekers per jaar. En we denken dat 200 mensen er werk kunnen vinden.”

Focus heeft recent een vergelijkbaar indoor-ontspanningscentrum gebouwd in Kerkrade. En maakt, naast Zaltbommel, ook dergelijke plannen voor Lelystad en Veendam. „Wij denken echt dat hier een markt voor is”, aldus Evers. Een grote bioscoop en veel horeca moeten het centrum gaan dragen. "Die zaken moeten er echt in, anders zien wij het niet zitten. De exploitanten zijn ketens, maar ook locale ondernemers. We zijn bijvoorbeeld in overleg met American Roadhouse over verplaatsing.”

Opvallen Focus wil graag in 2018 beginnen met de bouw. "Het ontwerp moet bijzonder zijn en opvallen.” Maar voor het zover is, moet er nog wel het nodige gebeuren. Er lopen onderzoeken naar de veiligheid en naar het verkeer. En het bestemmingsplanwijziging moet gewijzigd worden. Er is dus toestemming van de gemeenteraad nodig. Tijdens de carrouselvergadering heeft de plaatselijke politiek gisteravond met belangstelling kennis genomen van het plan. Er is voorzichtig enthousiasme, maar er zijn ook zorgen. Wethouder Han Looijen zegde toe om, na deze eerste presentatie, de raadsleden regelmatig bij te praten over de ontwikkelingen rond dit plan. "We zitten nog heel vroeg in het traject. Er lopen nog allerlei onderzoeken en er zijn nog veel kanttekeningen.”