Nieuws Actueel

LENA's Library: De Airbnb van de kledingbranche

Vrouwen die graag zo vaak mogelijk iets anders aan willen trekken, kunnen met een abonnement bij LENA’s library in de Jordaan iedere maand nieuwe kleding lenen. Het is een initiatief van de Brabantse vrouwen Angela Jansen, Diana Jansen, Elisa Jansen en Suzanne Smulders.

De Ondernemer 6 mei 2016

LENA s library 1

%VIDEOWIDGET%

Bewuste vrouwenOp dit moment maken zo’n 300 vrouwen gebruik van de bieb. De abonnees zijn vrouw en zeer divers: de jongste is 16 en de oudste is 60+. "Het zijn bewuste vrouwen die het leuk vinden om te winkelen, er leuk uit willen zien of willen proberen en experimenteren", zegt co-founder Suzanne Smulders.

Abonnement Het instapabonnement kost € 20 per maand, hiervoor krijg je 100 punten. Kom je een kledingstuk terugbrengen, dan komen de punten weer vrij en kun je ze weer gebruiken. De collectie bestaat uit vintage kleding en verschillende duurzame merken van bijvoorbeeld startende ontwerpers. Alle kleding is ook te koop.

Focus Met afhaalpunten op meerdere plekken in de hoofdstad, willen de dames het Amsterdamse publiek straks nog beter bedienen. Daarnaast willen ze ook online zichtbaar worden en het uitleensysteem ook ter beschikking stellen aan andere ondernemers.

Mannen? Op de vraag of er een mannenvariant aankomt wordt er twijfelachtig gereageerd. Mannen zijn toch ‘anders’. Ze dragen hun kleding tot aan de laatste draad en als het gaat om bijvoorbeeld pakken en colberts, is het toch vaak maatwerk.