Nieuws Actueel

Macy's schiet omhoog op Wall Street na publicatie kwartaalcijfers

Macy's maakte donderdag een koerssprong van 13,5 procent op de aandelenbeurzen in New York. De keten van warenhuizen, waar ook Bloomingdale's deel van uitmaakt, profiteerde van de terugkeer van klanten naar zijn winkels nu coronalockdownmaatregelen zijn versoepeld.

ANP 26 mei 2022

ANP260522128 1

Macy's boekte het afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Ook schroefde het Amerikaanse bedrijf zijn winstverwachting voor het hele jaar op, mede dankzij hoger dan verwachte inkomsten uit de creditcard-activiteiten van het bedrijf.

Ook discountketens Dollar Tree en Dollar General kwamen met beter dan verwachte resultaten en werden beloond met koerswinsten van 19,4 en 16 procent.

Nvidia

Nvidia zakte 5 procent. De chipfabrikant kende een solide eerste kwartaal, maar gaf een tegenvallende verwachting af voor het lopende kwartaal.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 32.351 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3992 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 11.412 punten.

Twitter

Twitter steeg 3,5 procent. Miljardair Elon Musk is van plan om een groter deel van de overnamesom van het socialmediabedrijf voor eigen rekening te nemen. Uit documenten die zijn ingediend bij toezichthouder SEC blijkt dat zijn persoonlijke financiële bijdrage voor de Twitter-deal nu 33,5 miljard dollar bedraagt. De topman van elektrische autofabrikant Tesla herhaalde ook zijn toezegging om de overnamedeal van 44 miljard dollar te voltooien.

Apple zakte 2 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat het technologieconcern zijn leveranciers heeft gevraagd om ongeveer 220 miljoen iPhones te assembleren, ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Kenners hadden voor dit jaar gerekend op 240 miljoen iPhones. Daarnaast meldde Apple de lonen van werknemers in de VS met minstens 10 procent te verhogen.

VMware

VMware won 0,8 procent. Chip- en softwaremaker Broadcom koopt het cloudbedrijf voor 61 miljard dollar in aandelen en contanten. Aan het begin van de week schoot de koers van VMware al omhoog vanwege berichten over de ophanden zijnde overnamedeal.

De euro was 1,0694 dollar waard, tegen 1,0666 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 111,72 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 115,00 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws