Actueel

Maison Culinaire nieuw restaurant in oude raadhuis Oldenzaal

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Het heeft de nodige zweetdruppels gekost, maar het resultaat mag er zijn. "Ik ben mijn moeder en stiefvader erg dankbaar, het zijn mijn grootste sponsors", vertelt Dominic Mählmann aan de Twentsche Courant Tubantia, terwijl hij trots rondkijkt. De flinke verbouwing heeft het restaurant zichtbaar goed gedaan en is inmiddels achter de rug.Pand met historieBouwbedrijf Bramer, eigendom van de stiefvader van Mählmann, is flink aan de slag gegaan de voorbije weken. De keuken is flink uitgebreid en de verbinding tussen de twee restaurantdelen is logischer gemaakt. In die gang zijn de twee oude gevangenisdeuren absolute blikvangers. De historie spat sowieso van het pand af, dat eigendom is van makelaar Hans Schlichter. Gevangenis, rechtbank, raadhuis, het zijn de functies die het pand in hartje Oldenzaal hadden voordat de horeca zich erop stortte. "Op zich ken ik Oldenzaal niet zo goed, maar het pand kwam op mijn pad toen ik al enige tijd aan het rondkijken was", vertelt Mählmann.Zelfstandige kokMählmann volgde de studie tot kok aan het ROC van Twente in Almelo en werkte daarna in restaurants als Koebrugge en Zandwijk in Vriezenveen en 't Losse Hoes in Holten. "Ik zag overal dingen die ik anders zou doen, daarom ben ik voor mezelf begonnen."Chiquer dan de restIn Maison Culinaire, dat plaats biedt aan zeventig mensen, is Mählmann zelf de chefkok. In de keuken is hij in zijn element. Liefhebbers van een sateetje of een schnitzel zijn bij hem aan het verkeerde adres. "Ik ga voor iets meer luxe, maar dat wil niet zeggen dat het meteen ook te duur is. De verhouding prijs-kwaliteit is goed. Een tournedos, entrecote en varkenshaasje staan er wel op. Mooi gepresenteerd, als een kunstwerkje, maar geen liflafjes op het bord." Dominic Mählmann is tevreden en trots tegelijk. "Ik denk dat ik iets toe te voegen heb aan Oldenzaal, op de Groote Markt heb je toch vooral eetcafés. Dit is toch iets chiquer, zonder dat de drempel daardoor te hoog moet komen te liggen. Want daarmee zou ik me alleen maar uit de markt prijzen."