Nieuws Actueel

Makelaar: 'Smaad maakt mijn bedrijf kapot'

Makelaar Dingemanse wil rechter inschakelen wegens smaad en laster door Middelburger. Dat bericht de PZC.

Emile Calon 22 februari 2016

Huizen middelburg zeeland historisch weerspiegeling water

De Middelburgse makelaar Bert Dingemanse wil via de rechter voor elkaar krijgen dat gestopt wordt met het verspreiden van flyers waarin zijn bedrijf wordt zwartgemaakt.

PamflettenVanaf midden vorige week worden onder meer in Arnemuiden, Middelburg, Veere en Vlissingen pamfletten verspreid, waarin zijn bedrijf beschuldigd wordt van belangenverstrengeling en opgeroepen met hem geen meer zaken te doen.

Dingemanse heeft vrijdag contact gehad met zijn advocaat Niels Koole over deze kwestie. Vandaag, maandag, besluiten ze welke concrete stappen er worden genomen.

SmaadVolgens Dingemanse is er sprake van smaad en laster. "Hier wordt moedwillig het bedrijf van mij en mijn broer kapot gemaakt."

De flyers zijn afkomstig van Middelburger Aad Visser, zo erkent hij telefonisch. Zijn naam staat ook op het pamflet. Hij wilde dit weekeinde echter geen inhoudelijk commentaar geven op het hoe en waarom van zijn actie.

ConflictVolgens Dingemanse gaat het om een zakelijk conflict. Visser woont in een koopappartement in de serviceflat Middelburcht aan de Henri Dunantlaan.

Dingemanse: "Mijn broer en ik hebben daar ook een aantal appartementen in eigendom als pensioenvoorziening. Wij verhuren die. Visser kwam langs en eiste het vertrek van een van onze huurders, omdat ze voor overlast zou zorgen. Toen wij weigerden, omdat ze huurbescherming heeft en wij nooit klachten over haar hadden ontvangen, eiste hij dat wij het bewuste appartement aan hem zouden verkopen, zodat hij haar eruit kon zetten. Ook dat hebben we geweigerd. Vervolgens wilde hij al onze appartementen kopen anders zou hij ons kapot maken." Volgens Dingemanse is Visser daar nu daadwerkelijk mee bezig.

AangifteAfgelopen vrijdag heeft de makelaar aangifte gedaan bij de politie wegens smaad. Koole bevestigt dat. De raadsman zegt dat bij klachten een procedure bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) aangespannen kan worden. "Dat heeft hij niet gedaan."

Visser vertelt op zijn buurt dat hij wel naar de NVM is gestapt maar dat die organisatie 'geen stappen durft te ondernemen'. Koole wijst er ook op dat Visser zelf actief is op de woningmarkt via de investeringsmaatschappij D'Ynvest en stuurt als bewijs een document van de Kamer van Koophandel. "Dan komt zo'n actie, waarbij hij de overname eist van een serie appartementen, toch wel in een vreemd daglicht te staan."