Nieuws Actueel

Markt en pleinen Naaldwijk op de schop

De markt in Naaldwijk gaat bij wijze van proef op de schop. Het Wilhelminaplein moet bruisender worden. Of de markt daar in z'n huidige vorm nog past, is maar de vraag. Dit bericht het AD woensdag.

Rien van den Anker 24 februari 2016

Markt Amsterdam Kooplieden

De gemeente bekijkt op dit moment de invulling van de centrale dorpspleinen in Naaldwijk en 's-Gravenzande. Die moeten levendiger worden en écht het hart gaan vormen van beide dorpen.

Begin mei wordt daarom de Naaldwijkse weekmarkt op het Wilhelminaplein anders ingedeeld: niet meer als vierkant, maar als een lang lint in S-vorm. Het staat nog niet vast of de proef eenmalig zal zijn.

Dit marktlint begint bij het voormalige stadhuis op het plein, loopt langs de bebouwing richting Oude Kerk en maakt dan een bocht langs restaurant Bij5. Daarna gaat de rij marktkramen rechtsaf richting Havenplein. "Mocht er meer ruimte nodig zijn, dan kunnen we misschien ook de Rembrandtstraat ingaan", zegt Edwin Grootenboer van de mobiele espressobar Caffé Lovivo.

Namens de marktkooplieden onderhoudt hij de contacten met marktmeester en gemeente. Grootenboer hoopt dat de proef een aantal weken zal duren, omdat je volgens hem na één keer niet kunt weten of zo'n wijziging een succes is. "De klanten moeten je wel weer weten te vinden."

VoordeelHet proefproject loopt vooruit op plannen om het Naaldwijkse plein aan te passen en te verlevendigen. Een voordeel van een andere opstelling van de kramen zou moeten zijn dat er op de rest van het plein meer 'vrije ruimte' komt, of dat er vaste plekken komen voor terrassen. Nu moeten die iedere week worden afgebroken en opgebouwd.

Ook voor het Marktplein in 's-Gravenzande wordt gekeken naar een andere invulling. Op 2 maart is daarover een eerste bijeenkomst in De Spaansche Vloot. Aanmelden kan via marktplein@gemeentewestland.nl.