Nieuws Actueel

Medewerkers de Bijenkorf gaan op Black Friday staken

Medewerkers van de Bijenkorf gaan staken tijdens koopjesfestijn Black Friday op vrijdag 25 november. Volgens vakbond FNV zal personeel van meerdere vestigingen van de warenhuisketen dan het werk neerleggen.

ANP 11 november 2022

ANP111122194 1

De actievoerders strijden al weken voor extra loon. Vrijdag was er ook weer een staking, dit keer bij de vestiging in Rotterdam. Daar liepen ruim tweehonderd medewerkers in een stakingsmars door de stad, laat FNV-bestuurder Linda Vermeulen weten.

Waar er op Black Friday precies zal worden gestaakt, is volgens haar nog niet duidelijk. Ze rekent erop dat medewerkers uit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Amstelveen dan weer mee willen doen. Mogelijk wordt er dan ook actie gevoerd in Den Haag.

Loonsverhoging

Wat de impact zal zijn van de staking is nog niet duidelijk. Het is tot nu toe nog niet voorgekomen dat een filiaal tijdelijk moest sluiten. Volgens FNV hebben de acties er wel toe geleid dat afdelingen minder goed bezet waren.

De actievoerders eisen een loonsverhoging van minstens 10 procent, met een minimumloon van 14 euro per uur. De Bijenkorf liet eerder weten niet zover te willen gaan in het verhogen van de lonen van zijn circa 2400 medewerkers.

De inflatie is volgens de keten met zeven filialen geen goede maatstaf omdat er al maatregelen vanuit de overheid komen om de gevolgen te verzachten. Ook denkt de directie van het bedrijf dat mensen luxewinkels als eerste links laten liggen nu veel zaken duurder worden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws