Nieuws Actueel

'Meer dan visitekaartjes uitwisselen'

Willem Brouwer | Foto: Jurriaan Balke 29 januari 2016

Netwerk Hapet Bijeenkomst

Behartigen, netwerken, ontmoeten en versterken. Het zijn de vier pijlers van Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB). In het kader daarvan organiseerde de vereniging gisteren een lunchbijeenkomst voor jonge ondernemers, meldt het Eindhovens Dagblad.

In restaurant Divino in Hapert stond kennisoverdracht door middel van discussiëren, overleggen en ideeën opdoen centraal. Tijdens de netwerkbijeenkomst ging een veertiental zelfstandigen, verdeeld over drie groepjes, aan de gang met drie discussiepunten.

Meer dan pitchenEen van de discussiepunten tijdens de bijeenkomst was het nut van dergelijke bijeenkomsten. Onder het genot van een glas vers geperst sinaasappelsap concludeerden de ondernemers dat een informele sfeer zeer belangrijk is. Dergelijke bijeenkomsten moeten wel meer zijn dan slechts "pitchen en visitekaartjes uitwisselen", vindt marketeer Roy Dieker.

"Ongedwongenheid levert een andere binding op", voegt advocaat Cécile van der Sanden daaraan toe. "Als je geen klik buiten het zakelijke aspect hebt, werkt zo'n meeting niet."

Een potje zaalvoetballen wordt als metafoor gebruikt. Om goed samen te spelen, dien je elkaar te coachen en heeft ieder zijn eigen taak in het veld, zo stelt een van de aanwezigen.

Op naar de volgendeVan half werk is tijdens de drie uur durende bijeenkomst geen sprake. De club jonge ondernemers maakt direct een vervolgafspraak. Telkens organiseren twee ondernemers een uitje, waarbij kennisoverdracht het primaire doel is. Dat er meer uit gaat komen, weten ze zeker.

Dat beaamt initiator van de bijeenkomst Ruud Schippers. "De informele bijeenkomst is precies gelopen zoals we voor ogen hadden. Op naar de volgende meeting."