Nieuws Actueel

Megabioscoop Zwolle in november open

Pathé-directeur Lauge Nielsen houdt wel een slag om de arm, maar 'voor de kerstdagen draait de eerste film'.

Kenneth Stamp | Foto: Frans Paalman 30 maart 2016

Bios frans paalman

Tot nu toe werd een opening rond de kerstdagen beoogd, maar volgens Pathé-directeur Lauge Nielsen is het de bedoeling dat de nieuwe megabioscoop aan het Katwolderplein in Zwolle al in november de deuren opent. Dit onthulde de directeur gisteren, nadat het hoogste punt van de bioscoop werd bereikt.

In zijn toespraak, waarin vooral de bouwers van de bioscoop bedankt werden, liet Nielsen weten dat er gemikt wordt op een opening in november van dit jaar. Symbolisch mooi, aangezien er in november van het vorige jaar gestart werd met de bouw.

Voor de kerstGezien de ervaringen met het bouwen van andere bioscopen in Nederland, houdt Nielsen echter een slag om de arm. "Voor de kerstdagen draait in ieder geval de eerste film", aldus de directeur.

Eerder maakte Nielsen al bekend dat de nieuwe bioscoop negen zalen met in totaal 1.555 stoelen krijgt. Het gebouw en alle zalen worden bovendien rolstoeltoegankelijk.

ToekomstgerichtZwolse filmfans weten inmiddels maar al te goed dat er geen grote IMAX-zaal toegevoegd gaat worden aan de bioscoop, maar volgens directeur Nielsen krijgen bioscoopliefhebbers wel 'the next best thing': "Onze projectoren beschikken straks over het scherpste beeld, dankzij 4K-projectie. Ook worden twee van de negen zalen voorzien van de Dolby Atmos-geluidstechnologie, waarbij er zelfs in het plafond speakers zitten en je het geluid dus echt kunt voelen. De nieuwe bioscoop wordt gereed gemaakt voor de toekomst, zodat we later ook gemakkelijk nieuwe technieken kunnen toevoegen."

Wie niet kan wachten om de eerste film in de megabioscoop te zien, is Mike Voges. Hij werkt inmiddels al elf jaar in Pathé De Kroon en verhuist straks, samen met zijn collega's, naar de nieuwe bioscoop aan het Katwolderplein. "Het comfort, daar kijk ik het meest naar uit", zegt hij. "De ruimte, de fijne stoelen. Het wordt heerlijk."