Nieuws Actueel

Mendie doet het beter in eigen restaurant

Mendie de Laat groeide op in de horecazaken van haar ouders. Nu vindt ze het tijd op eigen benen te staan. Begin december opent ze in Schijndel haar restaurant, aldus het Brabants Dagblad. "Ik zag tijdens reizen zo veel dingen die beter konden, dat ik het zelf wil proberen."

Renéé Müller 7 september 2016

Horeca 1065

Op de plek waar vroeger Peer Wouters zat, staat nu nog een horecapand leeg. Maar daar komt snel verandering in. "Deze week gaan we stappen nemen wat betreft het interieur", vertelt Mendie de Laat (27). De Schijndelse hoopt begin december haar restaurant aan de Vicaris van Alphenstraat te openen, dat volgens haar net wat anders is dan er al is. "Ik denk dat veel mensen buiten Schijndel gaan eten omdat ze een avondvullend programma willen, met een goed wijntje of een bijzondere cocktail."

Waar je nu in Schijndel veel plekken hebt om even snel een hapje te eten, wil De Laat dat mensen wat langer blijven hangen. "Ik wil verrassingsmenu's bieden, met meerdere gangen en verschillende wijnen."

Horeca-ervaringDe Laat komt uit een horecafamilie en werkte zelf jarenlang in de branche. Velen kennen haar dan ook uit de Schijndelse horeca. Van huis uit kreeg ze al het nodige mee, maar zelf ontwikkelde ze ook een oog voor het vak. "Ik heb drie jaar gereisd. In Australië werkte ik een tijdje in een bar. Het viel me op dat heel veel dingen slecht gingen die ik zelf zo veel beter zou kunnen. Toen ik terugkwam, bedacht ik dat ik het dan maar gewoon zelf moest proberen."

Sommige dingen zijn dan ook rechtstreeks het gevolg van haar reis. "In Australië zag ik dat de koffie echt een trend was en ook voor de cocktails deed ik inspiratie op." Het pand is kaal en biedt dus veel mogelijkheden tot creativiteit. "Aan de logistiek was op sommige van mijn eerdere werkplekken ook nogal wat te veranderen. Dus dat kan ik nu mooi zelf doen."

De Laat wil proberen meer eters in Schijndel te houden. "Steeds mensen zijn thuiskok. Voor een biefstuk draaien ze hun hand niet meer om. Als je uit eten gaat, wil je verrast worden, iets bijzonders krijgen."

KoffietafelsHaar restaurant krijgt rond de 60 zitplaatsen. "We doen geen lunch, want de lunchmarkt is wel verzadigd in Schijndel. Maar wellicht gaan we zakelijke lunches op afspraak bieden of koffietafels, want we zitten dichtbij de kerk."

Begin december opent ze de deuren.