Nieuws Actueel

Metaalperserij uit Borne breidt uit naar China

Metaalperserij Bons & Evers in Borne opent begin 2017 een nieuwe productievestiging in China. Het bedrijf verwacht daarmee de omzet met 10 miljoen euro te vergroten, meldt de Tubantia.

Van onze redactie 25 november 2016

3dprintingmetaal1065435

Martin Evers, algemeen-directeur van Bons & Evers, verwacht met 25 man aan de slag te gaan in China. Dat aantal zal volgens hem oplopen naar 75. Er wordt de komende drie jaar circa 10 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe fabriek.

Lokale klanten

Het nieuwe productiebedrijf in China gaat zich puur richten op klanten in dat land. Tot banenverlies in Borne zal het volgens Evers niet leiden. ,,We hevelen geen productie uit Europa over, maar gaan vanuit China lokale klanten beleveren."

Multinational

Bons & Evers begon in 1949 als een perserij voor messingproducten. Het familiebedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een multinational met 650 werknemers in vijf landen: Nederland, Duitsland, Hongarije, Frankrijk en straks China. In Borne werken 160 mensen.

Die vijf bedrijven persen onderdelen van messing, aluminium en koper. Producten variëren van ventielen voor verwarmingsketels tot koppelingen voor waterleidingen. Daarmee zet het bedrijf jaarlijks 160 miljoen om. Die omzet moet komend jaar richting de 170 miljoen, zegt Evers.