Nieuws Actueel

Miljardair (53) is zwanger van tweeling

HANS VAN ZON 6 januari 2016

Margarita Louis Dreyfus

De Zwitserse miljardair Margarita Louis-Dreyfus (53) leidt niet alleen een van de grootste handelsmaatschappijen in voedingsmiddelen ter wereld, zij wordt in april opnieuw moeder. Dit keer van een tweeling. Geheel in haar stijl zal ze, aldus Louis Dreyfus Commodities, ook maar kort verlof nemen om haar taken als voorzitter van de raad van commissarissen voort te zetten, meldt het AD.

Margarita Louis-Dreyfus, ook eigenaar van de Franse voetbalclub Olympique de Marseille, zwijgt over de vader van de kinderen, maar volgens Zwitserse media gaat het om Philipp Hildebrand, voormalig directeur van de Zwitserse Nationale Bank. Een zegsman van de investeringsmaatschappij BlackRock, waar hij nu werkt, weigerde ook elk commentaar maar andere ingewijden bevestigden de berichtgeving.

Drie kinderenDe miljardair van Russische afkomst erfde in 2009 een groot deel van de handelsmaatschappij na het overlijden van haar man, Robert Louis-Dreyfus, met wie zij in 1992 trouwde. Hij leed aan leukemie en liet drie kinderen na: allemaal jongens, onder wie een tweeling.

Een van de laatste wensen van Robert Louis-Dreyfus was dat het concern altijd een familiebedrijf zou blijven. Zij heeft haar belofte waargemaakt. Vorig jaar had zij haar belang - ondergebracht in de stichting Akira - in Louis Dreyfus Commodities uitgebreid tot 81 procent en zij werkt momenteel aan een plan om ook de overige 19 procent in handen te krijgen.

Het vermogen van Margarita Louis-Dreyfus wordt geschat op ruim 4 miljard euro.