Nieuws Actueel

Mini V&D-museum trekt veel bekijks

Hoewel V&D definitief failliet is en hoogstwaarschijnlijk niet meer open zal gaan, neemt het warenhuis nog steeds een warme plek in in de harten van de vaste klanten.

Yelle Tieleman 1 maart 2016

V Dmuseum

In de etalage van de V&D-vestiging in Zeist heeft bedrijfsleider Andre Rabel daarom een soort museum gemaakt van bekende V&D-artikelen, dat schrijft het AD. Op een briefje in de etalage heeft Rabel geschreven: “Nooit meer Prijzencircus, nooit meer Schoolcampus. V&D was veel meer, maar meemaken doen we het niet meer."

In de etalage hingen tientallen krantenknipsels waarin over het filiaal van de Zeister V&D wordt geschreven. Ook bedankt het personeel alle klanten voor het vertrouwen in het warenhuis. “Hopelijk vinden wij snel weer een baan in retailland en komen we elkaar weer tegen."

Het idee van een mini-museum is inmiddels overgenomen door de V&D in Nijmegen.

Nu de warenhuisketen failliet is, wordt gevreesd voor leegstand in de winkelcentra van met name kleinere plaatsen zoals Zeist en Veenendaal. De V&D was in die plaatsen een publiekstrekker.

Toch zien retailorganisaties wel mogelijkheden voor de panden. “Zorg dat de benedenverdieping snel wordt gevuld en bouw in de hogere etages woningen. Dan voorkom je verpaupering,” zegt onder meer Jan Meerman van INretail, de brancheorganisatie in Zeist voor detailhandel in non-food.