Nieuws Actueel

MK Switchit: schoenen met een persoonlijk tintje

Marielou Buitenhuis heeft misschien wel de meest ideale manier bedacht om van haar schoenentic af te komen. Ze heeft een schoenenlijn ontworpen en op de markt gebracht. Met succes, want zelfs koningin Máxima heeft een paar MK Switchit's in de kast staan. Dat schrijft het AD.

ILSE VAN DRIEL 4 april 2016

Mk switchit schoenen dordrecht

Met haar favoriete paar aan haar voeten laat Marielou (55) zien hoe je haar schoenen kunt dragen. Koop je een paar MK Switchit's, dan kun je deze namelijk helemaal aan je eigen stijl en voorkeuren aanpassen. "Ik heb dus zelf in geen tijden nieuwe schoenen gekocht, terwijl ik vroeger echt een schoenentic had", vertelt de Dordtse lachend. "Ik loop alleen nog op mijn eigen ontwerpen."

Ze toont 5 jaar geleden voor het eerst haar zelf ontworpen schoenen aan de buitenwereld. Het idee ontstaat als ze bezig is met haar afstudeercollectie voor de opleiding Modevormgeving aan het Amsterdamse Artemis. Met de kredietcrisis als thema voor haar collectie, maakt ze een serie kledingstukken die variabel is. "Een top die kan worden aangepast tot rok, of een jasje waar je de mouwen kan af -of aanritsen, dat idee. In lijn met dat principe heb ik ook zelf schoenen ontworpen."

BasisschoenenHet resultaat is een reeks van vier stijlvolle basisschoenen, waarmee je eindeloos kunt combineren aan de hand van kleurrijke of juist neutrale suède linten. Wat dat betreft heeft Marielou een behoorlijk duurzame schoen ontworpen. "Ik heb klanten die 5 jaar geleden de basisschoen hebben gekocht, en nu nog steeds niet toe zijn aan een nieuw paar. Ze komen wel steeds terug voor een ander kleurtje lint. Dat vind ik alleen maar fijn. Het is voor mij belangrijk dat het lang mee gaat, dat je iets koopt van goede kwaliteit."

Er is een variant met hoge hak, een middelhoge blokhak en een platte schoen. "En zelf loop ik het liefst op de hoogste variant", wijst Marielou trots naar haar goed geschoeide voeten. Kiest ze de ene dag voor stijlvol blauw en grijs, de volgende dag kan dat zomaar een roze met oranje lint zijn. "Dat is het fijne, je kunt het helemaal aanpassen aan je outfit. Je kunt een statement maken met knallende kleuren, of juist gaan voor basic tinten bij kleurige kleding."

Pop-upshopsZe verkoopt haar schoenen voornamelijk in de pop-upwinkels die ze meermaals per jaar opent in Amsterdam. De ene keer een paar dagen, dan weer een paar weken, het is maar net wat er beschikbaar is aan ruimtes. "Ik vul de pop-upshops meestal samen met de dames van Wereldwijven uit Dordrecht. Onze producten passen mooi bij elkaar en op die manier kunnen we de ruimte mooi inrichten en opvullen."

Modeliefhebbers en shoppende toeristen liepen al weg met haar schoenen, maar ook niemand minder dan koningin Máxima heeft een paar schoenen van Marielou in haar kast staan. De variant met rood-wit-blauw en oranje linten welteverstaan. "Ik heb helaas nog geen foto's voorbij zien komen waarop ze ze aanheeft, maar haar hofdame heeft een paar voor haar aangeschaft. Dat is natuurlijk al heel gaaf."