Nieuws Actueel

Mobile Service Centre opent in Vriezenveen

Een wetswijziging in smartphoneabonnementen zal volgens Cor Eshuis veel teweeg brengen. De ondernemer anticipeert hierop door medio februari te starten met Mobile Service Centre Vriezenveen. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Bianca Lucas | Foto: Emiel Muijderman 6 februari 2017

MSC

De kerstdagen waren voor Cor Eshuis (49) letterlijk een periode van bezinning. Een maand daarvoor was namelijk bekend geworden dat smartphonereparatiebedrijf Ihouse van Vriezenveen naar Nijverdal ging verhuizen. Het pand aan Westeinde 426 kwam daardoor vrij. "Dat zette mij aan het denken", vertelt Eshuis. "In Twenterand zat vanaf dat moment geen bedrijf in diezelfde sector. Ik wist dat er volop klandizie was omdat ik er zelf ook regelmatig repariaties liet verrichten vanuit mijn vorige bedrijf."

Ondernemerschap

Het ondernemerschap is Cor Eshuis niet vreemd. 23 jaar was hij mede-eigenaar van AST, Auto Totaal Accessoires en onderdelen met meerdere vestigingen in Nederland. "De reden waarom ik uit het bedrijf ben gestapt is omdat ik er geen uitdaging meer in vond. Mijn compagnon zet het nu voort. Wat ik vervolgens wilde gaan doen wist ik nog niet. Wel had ik de wens om een keer helemaal als zelfstandige te beginnen. Aangezien telefonie ook een onderdeel van de bedrijfsvoering vormde binnen AST kwam ik regelmatig bij Ihouse voor reparaties. Nadat ik hoorde dat de winkel verhuisde zag ik gelijk kansen voor het starten van een Mobile Serve Centre."

Abonnementswijziging

Eshuis voerde enkele gesprekken met de eigenaar van het pand en besloot de daad bij het woord te voegen. In Alwin Ekkel vond hij een werknemer waarmee hij de uitdaging aangaat. "Een smartphone is tegenwoordig bijna een eerste levensbehoefte", zegt de ondernemer. "En ik vermoed dat er een trend op komst is waarbij mensen langer gebruik willen maken van hun eigen telefoon. Dat heeft alles te maken met de wetswijziging". Per 1 mei worden toestellen op 'abonnementsafbetaling' met een waarde van meer dan 250 euro geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). "De nieuwe regels stellen dat abonnementen en toestellen worden gescheiden. Een abonnement waarmee een toestel wordt afbetaald is in feite een lening op afbetaling. Deze registratie kan toekomstige gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het verkrijgen van een hypotheek. Klanten zullen dan eerder voor een reparatie kiezen dan voor een nieuwe telefoon", aldus Eshuis.

Zevende winkel

MSC Vriezenveen wordt de zevende winkel die de keten opent. Smartphone en tabletreparaties van alle mogelijke merken wordt de hoofdzaak maar er zijn al plannen om de winkel op termijn uit te breiden met een copyservice. "Daarnaast verkopen we wel tweedehands toestellen, maar geen nieuwe en abonnementen verstrekken we ook niet. We richten ons echt op reparaties in zowel de zakelijke als de particuliere markt, die in principe dezelfde dag gerealiseerd worden. Het is tevens mogelijk om hiervoor online een afspraak te maken. Binnen de organisatie worden Alwin en ik nu opgeleid tot gecertificeerd monteur."