Nieuws Mode

Bijenkorf Rotterdam opent grootste cosmetica-afdeling van het land

De Bijenkorf in Rotterdam heeft sinds gisteren de grootste cosmetica-afdeling van Nederland, schrijft het AD Rotterdam. Bijna 1300 vierkante meter vol geur, crèmes en smeersels; aangevuld met speciale ruimten voor behandelingen.

Nadia Berkelder | Foto en video: Sanne Donders 1 december 2017

Bijenkorf cosmetica afdeling rotterdam

,,Dit is de eerste fase van de grote verbouwing van de Rotterdamse Bijenkorf”, zegt storemanager Eric van den Elshout. ,,De winkel krijgt van onder tot boven een facelift. Eigenlijk brengen we de winkel weer terug zoals hij was in de jaren vijftig.”

En dat is meteen al te zien. Het spectaculaire met natuursteen beklede trappenhuis, dat jaren verborgen was voor het publiek, is voor het eerst in decennia weer zichtbaar. De betonnen pilaren zijn vrijgemaakt, onder de hele afdeling ligt een nieuwe vloer.

Lees ook: Dit zijn de verleidingstrucs van de modewereld

Klanten kunnen op de nieuwe afdeling hun eigen parfum laten mengen bij Le Labo. ,,Je kunt zo je eigen geur creëren. Wij hebben de eerste vestiging van dat merk in Nederland”, zegt Van den Elshout. ,,Verder zijn we blij met het merk Charlotte Tilbury en Nars, beide exclusief bij de Bijenkorf. De Rotterdamse Bijenkorf verslaat de Amsterdamse vestiging, waar tot deze week de grootste afdeling met cosmetica was.

Op de cosmetica-afdeling zijn de afgelopen maanden tussen de veertig en vijftig nieuwe medewerkers aangenomen. In totaal werken er ruim 120 mensen.