Nieuws Mode

BN'ers dragen petten met kurk van Brabantse 'Woed'

Woed maakt naam met de productie van petten, waarbij de klep gemaakt is van kurk. ,,Bijzonder als je de pet ziet op MTV", vertelt hij aan BN de Stem.

Pierre van Damme, Foto: Gerard van Offeren 23 november 2017

Woed Rutger Visser

Het in Etten-Leur gevestigde eenmansbedrijfje Woed timmert flink aan de weg met de productie en verkoop van houten gadgets, zoals horloges, armbanden, zonnebrillen en vlinderstrikken. Maar het meest bekend is het bedrijfje toch wel om zijn bijzondere zogenoemde snapback petten, waarbij de klep gemaakt is van kurk. ,,De kurk-pet van Woed is een echte eyecatcher vanwege zijn kwaliteit, materiaal en designs. Je bent meteen de baas van de dansvloer, op elk festival of gewoon lekker thuis'', vertelt de 32-jarige Rutger Visser.

De kurken snapbacks bestaan uit 100 procent natuurlijke materialen, worden handgemaakt en zijn daarnaast ook nog eens bestand tegen water. ,,Vet om te zien dat diverse bekende Nederlanders mijn spullen dragen. Best wel bijzonder ook als je je pet voorbij ziet komen op MTV.''

Lees ook: Hiermee verdient dj en miljonair Armin van Buuren zijn geld

Ongelooflijk trots is Visser om te mogen melden dat Woed petten mag leveren aan platenlabel Armada (van Armin van Buuren). "Roch Design, merchandise ontwerper van Armada en bekende dj's als Tiësto en Hardwell, heeft gekozen voor onze kwaliteit en service."

,,De petten zijn nu te vinden in de shop van de dj, die vijf keer uitgeroepen is tot de beste dj ter wereld'', aldus Visser, die zojuist een telefoontje kreeg dat hij ook mag gaan leveren voor een andere top-dj. Wie dat is, moet nog even geheim blijven. ,,Ik werk op dit gebied nauw samen met Roch Design. Zij maken het ontwerp voor de petten en vervolgens gebruik ik dat om de perfecte cap te produceren.''