Nieuws Mode

Rijssense modewinkel speciaal voor lange vrouwen

All About Eve in Rijssen is een kledingwinkel voor lange vrouwen, schrijft de Tubantia. Vijf vragen aan Janneke Braakhekke, de eigenares van de modezaak.

BENTHE BRONKHORST 23 november 2017

Allabout Eve

1. Er zijn weinig winkels voor lange vrouwen, komen klanten overal vandaan?

Onze klanten komen uit het gebied tussen Groningen en Maastricht en ook uit Duitsland. Dat komt omdat we een speciaal concept hebben. We hebben een filiaal in Waddinxveen, waar mensen uit het westen van het land naartoe gaan. Er zijn wel steeds meer winkels die inspelen op lange vrouwen, maar onze klanten zijn al lang bij ons en zijn met onze winkel meegegroeid. We hebben een heel trouw klantenbestand. Of ze ook allemaal naar de modeshow komen weet ik niet, want het is voor de meesten wel een eindje rijden.

Lees ook: Modeontwerpster Enschede stapt uit de cirkel van collectieherhaling

2. Er is tegenwoordig ook een online webshop. Merk je dat klanten steeds meer online kopen?

Eigenlijk valt dat heel erg mee. Het overgrote deel wordt komt nog steeds naar de winkel. Dat komt door twee dingen. Ten eerste willen mensen toch graag hun kleding passen voordat ze het kopen. Ten tweede hebben wij veel klanten die al wat ouder zijn. Ze komen ook voor de gezelligheid, ze kennen onze medewerkers goed en drinken tijdens het winkelen lekker een kopje thee of koffie. Daar willen ze rustig een uurtje voor rijden.

3. Eerst maakte je je eigen collectie, waar haal je de kleding nu vandaan?

De broeken die wij verkopen komen vooral uit Duitsland. Daar merk je dat de markt zich steeds meer richt op langere mensen. Een deel van de collectie is nog wel van onszelf. Wij ontwerpen veel bovenkleding, zoals blouses en truien zelf. Het maken van de kleding doen we niet meer zelf, daar is de collectie te groot voor.

4. Merken jullie dat reguliere kledingmerken inspelen op langere vrouwen?

Dat merk je bij de broeken wel, vandaar ook dat we die inkopen, maar bovenkleding blijft voor veel winkelketens een probleem. De grote merken richten zich vooral op de grootste groep klanten en die zijn geen 1.80 meter lang. Wat dat betreft is ons concept wel heel bijzonder, wij richten ons alleen op de kleine groep klanten die wel zo lang is.

5. Vaak is op maat gemaakte kleding duurder, hoe zit dat bij jullie?

Dat ligt er heel erg aan waar je aan gewend bent en waar je het mee vergelijkt. Koop je graag kleding bij Zeeman, dan is onze kleding duur. Broeken zijn bij ons tussen de 80 en de 100 euro, dat is een normale prijs voor een goede broek.