Nieuws Actueel

Waarom dit modebedrijf volledig in de cloud werkt

Modebedrijf Cascone & Co werkt al jaren in de cloud en gebruikt de software van de bedrijven met wie het samenwerkt. ,,Het is misschien wat duurder, maar we kunnen overal op elk moment onze verkoop analyseren'', aldus oprichter Salvatore Cascone.

René Bogaarts | Foto: Marco Bakker 23 mei 2018

Salvatore Cascone fotomarcobakker

Cascone & Co is van lieverlee steeds meer in de cloud gaan werken. ,,Het begon een jaar of twaalf geleden met het invoeren van orders en facturering. Daarna kwam de financiële administratie en tenslotte ook het mailverkeer'', vertelt Salvatore Cascone. ,,Sinds een jaar of acht doen we alles in de cloud. Er staat geen software meer op onze laptops.''

Drie vestigingen

Cascone Salvatore (68) is samen met zijn vrouw eigenaar en directeur van Cascone & Co Nederland, het bedrijf achter damesmodemerk No man's land. In 1983 begonnen zij in Nederland als agent voor enkele Italiaanse modebedrijven, maar begin jaren 90 richtten ze hun eigen label op in het middenhoge segment.

Lees ook: Hier moet je op letten als je in the cloud gaat werken

Inmiddels heeft het bedrijf drie vestigingen, een hoofdkantoor op Marken, een verkoopafdeling in Düsseldorf en een ontwerp- en productiebedrijf bij Venetië. Er staan dertien mensen op de loonlijst, waarvan een deel parttimers. Omzet- en winstcijfers wil Cascone niet vertellen.

,,We brachten ons ordersysteem destijds in de cloud om zowel vanuit Marken als Italië op elk moment van de dag onze verkooporders te kunnen analyseren en stoffeninkoop hierop te baseren".

Omdat zijn bedrijf met Factoring werkt, waarbij ABN Amro als externe financier de uitstaande vorderingen overneemt, was het een logische stap om ook de financiële administratie online te brengen. Daardoor kon ook de accountant van Cascone & Co op elk willekeurig moment zien hoe de zaken er bij zijn klant voor stonden.

Lees ook: Zo groeide SendCloud uit tot een scale-up met een omzetgroei van 5463%

Opmerkelijk is dat Cascone & Co de cloudoplossing niet bij één gespecialiseerd bedrijf heeft ondergebracht, maar de software gebruikt van de partijen waarmee het bedrijf samenwerkt, zoals die van ABN Amro, de vervoerder en mailprovider. Deze externe partijen koppelen de verschillende softwarepakketten aan elkaar en zorgen voor updates of vervanging.

Up-to-date

,,In de cloud werken kan wat duurder zijn dan de traditionele methode'', zegt Cascone, ,,Maar wij zijn te klein om zelf ons systeem up-to-date te houden. Wij hebben geen interne IT-afdeling en dus zijn we afhankelijk van externe experts en providers. Ze staan wel 24 uur per dag voor ons klaar als zich een probleem voordoet.''
Daar voegt hij aan toe dat die problemen tot nu toe zijn uitgebleven. ,,De veiligheid is gegarandeerd. De afgelopen jaren hebben wij niets gemerkt van aanvallen van hackers. Als we alles zelf gedaan hadden, hadden we flink in de problemen kunnen raken.''