Nieuws Actueel

Modeketen COS strijkt neer in centrum Arnhem

De succesvolle internationale modeketen COS opent een vestiging in Arnhem. De zaak komt op twee verdiepingen in het pand aan de Bakkerstraat 6 waarin nu nog het Duitse modehuis Gerry Weber zetelt, schrijft De Gelderlander. Het is het eerste filiaal van COS buiten de Randstad.

HARRY VAN DER PLOEG 28 juli 2016

COS Arnhem2

COS maakt deel uit van de H&M Group van het Zweedse Hennis & Mauritz waartoe ook de winkels van Monki, Weekday, Cheap Monday en Other Stories behoren. De collectie van COS staat bekend als kwalitatief beter dan die van H&M. Modefans maken de vergelijking met klassieke merken als Jil Sander of Prada, maar dan bijzonder scherp geprijsd.

BoostCOS staat voor 'Collection of Style'. Ondernemers en winkelend publiek in Arnhem reageren positief op de komst van de nieuweling. Sommigen rekenen op 'een boost' voor de soms als 'te rustig' ervaren Bakkerstraat.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe zaak in Arnhem start. De voorbereidingen zijn al wel in volle gang. Area Recruiter Central Europe Maria Scheller roept via LinkedIn kandidaten voor de functie van ervaren winkelmanager op voor Arnhem te solliciteren.

Wereldwijde opmarsCOS is een sterk groeiend merk dat aan een wereldwijde opmars bezig is, met winkels in 30 landen. In Nederland heeft de modeketen zelfstandige winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ook heeft COS 'shop-in-shop-stores' in de drie genoemde steden.

Gerry WeberGerry Weber moet juist sterk afslanken en moderniseren. CEO Ralf Weber kondigde in februari van dit jaar een grootscheepse reorganisatie aan met sluiting van in totaal 103 slecht renderende winkels in tal van landen. Weber bracht aan de Bakkerstraat te weinig op in verhouding tot de grootte van de zaak en de huurprijs per vierkante meter.

Het modehuis is thans bezig met een 'verhuizingsopruiming' in afwachting van vertrek binnen enkele weken. Zondag 14 augustus is Gerry Weber in de Bakkerstraat voor het laatst open. Personeel heeft te horen kregen dat wordt gestreefd naar opening van een kleinere vestiging in Arnhem.

Treurende vaste klanten krijgen het advies hun heil voor die tijd te zoeken bij het filiaal van Weber in de Marikenstraat in het stadshart van Nijmegen.