Nieuws Actueel

Moeder en dochter blazen oude molen nieuw leven in

Overdag wordt er nog verbouwd in de molen aan de Noordeinde in Spijkenisse, maar 's avonds staan de deuren van het nieuwe restaurant Meiden van de Molen open voor gasten, schrijft het AD.

Dominique Dirkx 29 september 2016

Meidenvandemolen

Het restaurant opende twee weken geleden voor het eerst zijn deuren. Eigenaresse Linda van Vliet zet, samen met haar 22-jarige dochter Demi, alles op alles om van het nieuwe restaurant een succes te maken.

Demi is nu nog in Canada voor haar studie, maar zodra ze terug is gaan 'de meiden' de tent samen runnen. ,,We hebben er vertrouwen in dat het ons gaat lukken, omdat we vernieuwend zijn. We hebben gekeken naar wat er al is en ons concept ontbreekt nog in Spijkenisse."

DagversHet restaurant moet vooral een huiselijke sfeer uitstralen en staat voor kwaliteit. Al het eten, zoals brood en frietjes, wordt zelf gemaakt en de ingrediënten worden elke dag vers aangeleverd.

Er is een bar en één keer per week is er 's avonds een feest, van typisch Hollandse feesten tot aan disco's.

TheatermenuVan Vliet mikt met haar restaurant ook op bezoekers van theater De Stoep. Die kunnen terecht bij het restaurant voor een driegangen theatermenu.

,,Het theater is op 240 stappen van dit restaurant verwijderd. Voor mensen is het leuk en handig om dan bij ons te eten. Wij zorgen ervoor dat ze op tijd klaar zijn voor de voorstelling." Het restaurant is nu al wel open, maar er gaat nog veel veranderen, vertelt Van Vliet.

Ambachtelijke en industriële uitstraling,,We hebben het vorige grand café met restaurant in zijn geheel overgenomen. Alle meubels die er nu staan, zijn nog van het oude restaurant. Maar er komen nieuwe meubels. We willen alles opnieuw inrichten, in onze eigen stijl."

De eigenaars willen de molen een ambachtelijke en industriële uitstraling geven. De grote opening van de zaak is in december gepland. Het restaurant moet dan helemaal klaar zijn in de nieuwe stijl.