Nieuws Actueel

Moeder Miss Etam bundelt krachten met Belgen

Van onze redactie 13 januari 2016

Etam Samenwerking Belgen

Het Nederlandse winkelbedrijf R&S Retail, bekend van onder meer Miss Etam, bundelt zijn krachten met de Belgische branchegenoot FNG Group. Dat is de uitbater van modewinkelketens als Claudia Sträter en Steps.

Beide winkelbedrijven zien op "verschillende vlakken" kansen om voordelen te halen uit samenwerking, meldden ze woensdag. Die kansen werden nog niet concreet ingevuld. R&S en FNG gaven wel aan dat de mogelijkheden worden onderzocht om de bedrijven uiteindelijk te combineren. Daarmee zou een bedrijf ontstaan met een jaaromzet van ongeveer 350 miljoen euro en ruim 2500 medewerkers.

Miss EtamMiss Etam maakte eerder dit jaar een doorstart onder R&S, nadat het bedrijf in april failliet werd verklaard na jaren van verliezen. De keten is verder gegaan met 99 winkels en 800 werknemers. Er wordt voor Miss Etam een omzet verwacht op jaarbasis van ongeveer 110 miljoen euro.

R&S verkreeg onlangs een beursnotering in Amsterdam. Daarbij gaf de onderneming al aan de komende jaren de omzet te willen laten groeien, onder meer via overnames.