Nieuws Actueel

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl aan kop in groene AEX

Just Eat Takeaway ging maandag aan kop in de Amsterdamse AEX-index met een winst van ruim 10 procent. De Britse krant The Sunday Times meldde dat mede-oprichter Matt Maloney van Grubhub samen met een investeringsmaatschappij eerder dit jaar zou hebben overwogen om de Amerikaanse maaltijdbezorger weer terug te kopen van Just Eat Takeaway. De partijen zagen uiteindelijk af van een overnamebod. Boze aandeelhouders drongen er eerder al bij het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl op aan om Grubhub weer te verkopen.

ANP 6 juni 2022

ANP060622108 1

De beurshandel verliep verder relatief rustig. De meeste Europese markten zijn open maar veel bedrijven en beleggers hebben een lang weekend vanwege Pinksteren. De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,5 procent hoger op 711,48 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 1021,48 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1,1 procent.

De Londense FTSE-index klom 1,4 procent. De Britse Conservatieve Partij houdt om 19.00 uur Nederlandse tijd een vertrouwensstemming over partijleider en premier Boris Johnson. Steeds meer partijgenoten willen dat hij vertrekt vanwege 'partygate', het schandaal rondom feestjes van overheidspersoneel tijdens lockdowns.

Sterkste stijgers

Naast Just Eat Takeaway behoorde techinvesteerder Prosus tot de sterkste stijgers in de AEX, met een winst van dik 5 procent. Ook de chipbedrijven ASMI en ASML deden goede zaken met plussen tot 2,9 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD sloot de rij met een verlies van 1,3 procent.

In de MidKap won luchtvaartcombinatie Air France-KLM 0,8 procent. KLM baarde dit weekend opzien door een besluit om op Europese bestemmingen geen passagiers meer aan boord te laten gaan voor vertrek naar Amsterdam en toestellen leeg terug te laten vliegen naar Schiphol. Volgens KLM was de ingreep nodig vanwege ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol, waardoor er ook minder vluchten konden vertrekken en het te druk zou worden op Schiphol.

Accell

Fietsenfabrikant Accell zakte 3,5 procent. Te weinig aandeelhouders hebben zich achter de overname geschaard van de maker van merken als Batavus en Sparta. Vrijdagavond eindigde de termijn waarop aandeelhouders hun stukken konden aanbieden aan een groep investeerders onder leiding van het Amerikaanse KKR. Met de deal was 1,6 miljard euro gemoeid.

De euro was 1,0737 dollar waard, tegen 1,0721 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 119,48 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 120,37 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws