Nieuws Actueel

Moet de aangifte via MijnBelastingdienst?

Jazeker, met ingang van dit jaar kan iedereen die zelf aangifte doet, dit vanaf 1 maart online doen via MijnBelastingdienst. Dus óók als je ondernemer bent.

Marjan Scheer 20 februari 2016

Belastingaangiftemijnbelastingdienst1065

Na het inloggen zie je dat een deel van je privégegevens al op de aangifte is ingevuld. Bovendien kun je nu ook aangifte doen met je partner. Voor de inlog heb je wel een DigiD-code nodig. Heb je die nog niet, of is hij verlopen, vraag dan nu alvast een nieuwe aan op de site digid.nl.

Kies je ervoor om je aangifte inkomstenbelasting uit te besteden aan je boekhouder, dan heb ik nog een tip: geef je adviseur toestemming om gebruik te maken van de vooraf ingevulde gegevens van de Belastingdienst. Maak daartoe een machtiging aan op digid.nl en geef deze aan je adviseur. Of vraag je adviseur of hij in zijn aangiftesoftware regelt dat hij jouw belastingzaken kan doen. Maak goede afspraken, want jij blijft verantwoordelijk voor een juist ingevulde aangifte. Heb je behoefte aan hulp of informatie over bijvoorbeeld de auto van de zaak en overige aftrekposten? Kijk dan op belastingdienst.nl/aangifte. Daar staat ook een checklist waar je als ondernemer bij het aangifte doen rekening mee moet houden.

Marjan Scheer werkt bij de Belastingdienst als landelijk coördinator voorlichting kleine ondernemers.