Nieuws Actueel

'Mooie verdere uitbreiding portfolio WDP'

Van onze redactie 13 januari 2016

DHL 1

De overeenkomst die WDP heeft gesloten met pakketbezorger DHL voor de verkoop en terughuur van een distributiecentrum in Eindhoven bewijst het voordeel van langdurige contracten. Dat meldde de Belgische bank KBC woensdag in een rapport over het vastgoedbedrijf

De investering in de locatie bedraagt circa 25 miljoen euro. WDP verwacht in eerste instantie een brutohuurrendement van 6,5 procent.

KBC is blij met het gegeven dat het gros van de aankoopprijs is gekoppeld aan de grondwaarde. De bank ziet geen reden het advies op WDP te wijzigen omdat het "expansiemodel" al was opgenomen in de vooruitzichten voor de onderneming.

KBC handhaaft zijn koopadvies op WDP met een koersdoel van 84 euro. Het ook in Amsterdam genoteerde aandeel koerste woensdag omstreeks 09.25 uur 1,1 procent hoger op 75,50 euro.

Verkoop en terughuur

Vastgoedbedrijf WDP heeft een overeenkomst gesloten met pakketbezorger DHL voor de verkoop en terughuur van een distributiecentrum in Eindhoven. Dat meldde de aan de Amsterdamse beurs genoteerde onderneming woensdag.

De investering in de locatie, de zevende van DHL Parcel Benelux in de portefeuille van WDP, bedraagt circa 25 miljoen euro. WDP verwacht in eerste instantie een brutohuurrendement van 6,5 procent.