Nieuws Actueel

MS Mode ook in België failliet

De Belgische tak van de Nederlandse kledingwinkelketen MS Mode gaat het faillissement aanvragen, meldt het bedrijf donderdag. Het is niet uitgesloten dat de winkelketen 'in aangepaste vorm in België aanwezig blijft'.

Van onze redactie 15 september 2016

Ms mode failliet winkels open roland kahn2 1065

MS Mode vroeg begin augustus in Nederland uitstel van betaling aan en werd op 11 augustus failliet verklaard. Op 8 september werd bekend dat de keten een doorstart maakt dankzij de overname door GA Europe en Coolinvestment.

Management

De Belgische activiteiten zijn geen onderdeel van die transactie. "Dit noodzaakt de raad van bestuur van MS Mode België NV om eerstdaags het faillissement aan te vragen in België", deelt het management mee. Het wil pas meer informatie geven na overleg met de curatoren.

40 vestigingen

Er zijn meer dan veertig vestigingen in België. Volgens dagblad De Morgen staan 220 banen op de tocht. De website is 'wegens omstandigheden' offline.

Gerelateerde artikelen:

Uiterlijk september helderheid over lot MS ModeWinkels MS Mode blijven nog even openMS Mode vraagt faillissement aanNegatief sentiment nekslag voor MS ModeMS Mode in het nauw: bij deze winkels ging het al misDoek valt voor MS Mode: 660 banen op de tocht