Nieuws Actueel

Nachtoppas springt in gat Nederlandse markt

Kersverse ouders hebben flink wat over voor een goede nachtrust. Daarmee zagen Rachel Heikamp (27) en Joanne van Altena (28) een gat in de markt. Ze begonnen hun nachtelijke oppasservice The Night Nanny.

Evie Westland | Foto: The Night Nanny 7 oktober 2016

The Night Nanny

Het concept is simpel: The Night Nanny treedt op als bemiddelingsbureau tussen de ouders en de oppas. Ouders die na een avondje op stap willen uitslapen of toe zijn aan een paar nachten ononderbroken slapen kunnen aankloppen bij de dames.

Slaapproblemen

Heikamp kwam op het idee doordat ze tijdens het schrijven van haar scriptie veel aan het oppassen was. “De baby waar ik toen oppaste, had slaapproblemen. De moeder grapte daarom of ik niet ook een nachtje kon blijven. Toen ging ik met het idee spelen: ‘Bestaat dat eigenlijk?’ In Amerika en Engeland bleek dit al best gangbaar, maar in Nederland waren er nog niet echt mogelijkheden.” In Joanne van Altena vond ze een partner die zei: “Hier gaan we niet mee wachten. Dit gaan we gewoon doen.”

De twee ontmoetten elkaar bij een traject van De Upstarter, waar creatieven en ondernemers worden getraind. “We raakten na ons afstuderen geïnspireerd door het ondernemerschap en hebben in maart van dit jaar The Night Nanny gelanceerd.”

Toegankelijk

Voor € 12,50 per uur komt de nachtelijke oppas van 22:00 tot 07:00 uur bij de ouders in huis. Vereisten: ervaring met het oppassen op baby’s en liefst studenten met een pedagogische of medische achtergrond. “We zijn nog een beetje aan het stoeien met de prijs. Aan de ene kant is € 12,50 misschien niet zoveel, maar uiteindelijk blijven de nanny’s wel negen uur, soms zelfs meerdere nachten achter elkaar. Zo’n bedrag is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast betalen de ouders ook nog bemiddelingskosten en eenmalige inschrijfkosten: daar verdienen wij ons geld mee.”

Uiteindelijk hopen Heikamp en Van Altena het wel wat toegankelijker te maken. “Laatst kregen we een aanvraag vanuit de gemeente voor een gezin waarvan de baby een medische achtergrond had. Uiteindelijk willen we het ook voor mensen die wat minder bedeeld zijn toegankelijk maken om een nachtelijke oppas te regelen.”