Nieuws Actueel

'Natuurlijk wilde ik een eigen restaurant!'

Gymleraar werd Erik Oomes niet, al studeerde hij er wel voor. Hij is nu franchisenemer van grillrestaurant De Beren Oosterhout. Dat schrijft BN De Stem.

Ron van Kuijk | Foto: Johan Wouters 10 oktober 2016

Eigen Baas Eric Oomens De Beren Oosterhout

Erik Oomes (28) uit Oosterhout studeerde af aan het CIOS, maar ging nooit aan de slag als gymleraar of sportinstructeur. Als 19-jarige student begon hij achter de bar bij grillrestaurant De Beren Oosterhout. Sinds februari mag hij zich als franchisenemer eigenaar van die zaak noemen. "Door veel inzet te tonen en goed met collega's en gasten om te gaan, wist ik me aardig omhoog te werken binnen de organisatie van De Beren. Bij de vestigingen in Tilburg en Barendrecht heb ik mezelf verder ontwikkeld. Toen kwam de vraag of ik franchisenemer wilde worden in Oosterhout. Natuurlijk wilde ik dat! Oosterhout is namelijk mijn stad en De Beren mijn tweede thuis", aldus Oomes.

Crowdfunding

De financiering bleek uiteindelijk geen enkel probleem. Oomes daarover: "Via crowdfunding moest ik 350.000 euro bij elkaar zien te krijgen. De Beren heeft daar ervaring mee en begeleidde me in dat proces. Toen De Beren Oosterhout als investeringsmogelijkheid op internet stond, hadden we dat bedrag binnen vier uur bij elkaar. Extreem snel, maar supermooi natuurlijk. Het vertrouwen in dit concept is dus erg groot."

Anoniem

Sommige investeerders maken zich kenbaar als ze eens bij het aan de sfeervolle Markt gelegen restaurant komen eten. "Maar in principe zijn alle investeerders voor mij anoniem. Dat is prima, want al onze gasten zijn gelijk. Iedereen moet tevreden zijn, terug willen komen en doorvertellen dat het lekker en gezellig was."

Verdubbeling

De Beren Oosterhout kende een mindere periode. Oomes zette de boel weer op de rails: "Het draait nu hartstikke goed. Het aantal gasten is verdubbeld, we zitten regelmatig vol. Daardoor overtreffen we de verwachtingen. Nu is het zaak om te blijven knallen en het succes uit te bouwen. Misschien neem ik er op termijn nog een zaak bij."

Bent u een jonge ondernemer in het verspreidingsgebied van BN De Stem met een nieuw bedrijf, innovatief product of concept? Stuur dan een appje met motivatie naar 06 51804283. Wellicht komt uw bedrijf dan in deze rubriek.

Gerelateerde artikelen

Eerst de kinderen, dan de zaken

'Ik wilde voor mijzelf beginnen en greep mijn kans'

Gelauwerde kokkin blijft eenvoudig Chinees koken