Nieuws Actueel

Nederland shopt tijdens kantooruren

Van onze redactie 12 januari 2016

Shoppenkantoorurenonline1065

Het afgelopen half jaar is 37% van de online fashion aankopen gedaan onder kantoortijd, zo blijkt uit de Online Fashion Monitor van betaaloplossingsbedrijf Klarna. Daarbij is het aantal online fashion aankopen van 26 tot 35 jarigen is het afgelopen half jaar sterk toegenomen, met ruim 30% ten opzichte van een half jaar daarvoor.

Nederlanders tussen de 36 en 45 jaar besteden het meest aan online fashion, met een gemiddelde van 105 euro per aankoop. De groep onder de 26 jaar geeft relatief het minst uit aan online fashion, maar is het afgelopen half jaar gemiddeld 17% meer per bestelling gaan besteden.

Om 19.00 uur 's avonds is een duidelijke piek te zien in het aantal online fashion aankopen: 15% van de online fashion aankopen in het afgelopen half jaar zijn in dit uur gedaan. Ook 1.00 uur 's nachts blijkt voor de slapeloze shopper een goed tijdstip om online te winkelen. Overigens doen steeds meer mannen inkopen bij fashion webshops. Ten opzichte van het eerste half jaar van 2015 zijn er in het tweede half jaar 8% meer online fashion bestellingen door hen geplaatst. Maandag is wederom de populairste dag om online fashion te shoppen. Ook is weer gekeken naar de steden waarin het meest online fashion wordt gekocht: Almere behoudt de nummer één positie. Enschede en Groningen strijden ieder half jaar weer om de tweede plek, met deze keer Enschede als winnaar.