Podcast

De Ondernemer Radio: over Booking.com, Brexit en 'back to business'

Een nieuwe studio, een nieuw wekelijks programma: De Ondernemer is terug op de dinsdagmorgen bij New Business Radio. De dagelijkse Update die vanuit huis werd gemaakt vanwege de coronamaatregelen, maakt plaats voor de alom bekende wekelijkse uitzending, live vanaf het Mediapark in Hilversum.

Laatste update: 12 mei 2020 14:30

Van onze redactie 11 mei 2020

In deze weer eerste wekelijkse dinsdag-uitzending met Thomas Hendriks als presentator - hierboven terug te luisteren - was startup-strateeg Niels Meijssen te gast over zijn initiatief een nieuwe boekingsite op te tuigen.

Een nieuwe Booking.com in de maak?

Niels Meijssen liet zijn onvrede blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account over de aanspraak die Booking.com gaat maken op de NOW-regeling. En hij voegde er aan toe: bij meer dan 1000 reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om een nieuw soort boekingsite op te tuigen. Aan ons vertelt hij de tussenstand en wat dat betekent voor zijn mogelijke vervolgplannen.

Marcom-expert Thijs van Dijk vertelt onder meer over hoe een bedrijf zich het beste kan positioneren in deze periode van back to business, én we bellen naar Londen, met Brexit-expert Lennard van Otterloo.

Lees ook: Na kritiek op overheidssteun mogelijk nieuw Nederlands alternatief Booking.com

De Ondernemer Radio: wekelijks op de dinsdag

Ruim een jaar geleden startte De Ondernemer met een wekelijkse talkshow op New Business Radio, de online zender voor ondernemers. Elke dinsdag om 10.00 uur was er een (top)ondernemer of andere expert uit het bedrijfsleven die aanschoof in de studio, en belden we met 'onze man in Londen', Lennard van Otterloo, over Brexit.

Vanwege de coronamaatregelen maakte de wekelijkse studio-uitzending plaats voor een driemaal daagse korte Corona Update - later De Ondernemer Update - die door het team van New Business Radio en De Ondernemer vanuit huis werd gedaan.

Met ingang van dinsdag 12 mei starten de wekelijkse uitzendingen op dinsdag weer, met presentator Thomas Hendriks. Dit alles is live online te beluisteren via deze linken na de uitzending als podcast op onze website en onder meer via iTunes, Spotify en Soundcloud.

Foto hieronder: marcom-expert Thijs van Dijk (links) en presentator Thomas Hendriks in de nieuwe studio op het Mediapark.

Thomashendriks thijsvandijk studio radio mediapark

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Wat begint met Netflix, de Formule 1 en de populaire serie Drive to Survive, eindigt in deze podcast met tips voor ondernemers hoe zij zelf die slimme strategie kunnen toepassen om nieuwe fans, klanten, consumenten te binden. Kijktip: Drive to Survive. Luistertip: aflevering 4 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

In de nieuwe podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog annex Raad van Advies-lid koppelen dat aan de psychologie van de klant. En ze adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen. In aflevering 1 draait het om abonnementsmodellen en wat de ondernemer aan deze modellen kan hebben. En wat betekent het voor de consument? Je hoort het in de podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details