Podcast

De Ondernemer Radio: over Booking.com, Brexit en 'back to business'

Een nieuwe studio, een nieuw wekelijks programma: De Ondernemer is terug op de dinsdagmorgen bij New Business Radio. De dagelijkse Update die vanuit huis werd gemaakt vanwege de coronamaatregelen, maakt plaats voor de alom bekende wekelijkse uitzending, live vanaf het Mediapark in Hilversum.

Laatste update: 12 mei 2020 14:30

Van onze redactie 11 mei 2020

In deze weer eerste wekelijkse dinsdag-uitzending met Thomas Hendriks als presentator - hierboven terug te luisteren - was startup-strateeg Niels Meijssen te gast over zijn initiatief een nieuwe boekingsite op te tuigen.

Een nieuwe Booking.com in de maak?

Niels Meijssen liet zijn onvrede blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account over de aanspraak die Booking.com gaat maken op de NOW-regeling. En hij voegde er aan toe: bij meer dan 1000 reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om een nieuw soort boekingsite op te tuigen. Aan ons vertelt hij de tussenstand en wat dat betekent voor zijn mogelijke vervolgplannen.

Marcom-expert Thijs van Dijk vertelt onder meer over hoe een bedrijf zich het beste kan positioneren in deze periode van back to business, én we bellen naar Londen, met Brexit-expert Lennard van Otterloo.

Lees ook: Na kritiek op overheidssteun mogelijk nieuw Nederlands alternatief Booking.com

De Ondernemer Radio: wekelijks op de dinsdag

Ruim een jaar geleden startte De Ondernemer met een wekelijkse talkshow op New Business Radio, de online zender voor ondernemers. Elke dinsdag om 10.00 uur was er een (top)ondernemer of andere expert uit het bedrijfsleven die aanschoof in de studio, en belden we met 'onze man in Londen', Lennard van Otterloo, over Brexit.

Vanwege de coronamaatregelen maakte de wekelijkse studio-uitzending plaats voor een driemaal daagse korte Corona Update - later De Ondernemer Update - die door het team van New Business Radio en De Ondernemer vanuit huis werd gedaan.

Met ingang van dinsdag 12 mei starten de wekelijkse uitzendingen op dinsdag weer, met presentator Thomas Hendriks. Dit alles is live online te beluisteren via deze linken na de uitzending als podcast op onze website en onder meer via iTunes, Spotify en Soundcloud.

Foto hieronder: marcom-expert Thijs van Dijk (links) en presentator Thomas Hendriks in de nieuwe studio op het Mediapark.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details