Podcast

De Ondernemer Radio: over Booking.com, Brexit en 'back to business'

Een nieuwe studio, een nieuw wekelijks programma: De Ondernemer is terug op de dinsdagmorgen bij New Business Radio. De dagelijkse Update die vanuit huis werd gemaakt vanwege de coronamaatregelen, maakt plaats voor de alom bekende wekelijkse uitzending, live vanaf het Mediapark in Hilversum.

Laatste update: 12 mei 2020 14:30

Van onze redactie 11 mei 2020

In deze weer eerste wekelijkse dinsdag-uitzending met Thomas Hendriks als presentator - hierboven terug te luisteren - was startup-strateeg Niels Meijssen te gast over zijn initiatief een nieuwe boekingsite op te tuigen.

Een nieuwe Booking.com in de maak?

Niels Meijssen liet zijn onvrede blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account over de aanspraak die Booking.com gaat maken op de NOW-regeling. En hij voegde er aan toe: bij meer dan 1000 reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om een nieuw soort boekingsite op te tuigen. Aan ons vertelt hij de tussenstand en wat dat betekent voor zijn mogelijke vervolgplannen.

Marcom-expert Thijs van Dijk vertelt onder meer over hoe een bedrijf zich het beste kan positioneren in deze periode van back to business, én we bellen naar Londen, met Brexit-expert Lennard van Otterloo.

Lees ook: Na kritiek op overheidssteun mogelijk nieuw Nederlands alternatief Booking.com

De Ondernemer Radio: wekelijks op de dinsdag

Ruim een jaar geleden startte De Ondernemer met een wekelijkse talkshow op New Business Radio, de online zender voor ondernemers. Elke dinsdag om 10.00 uur was er een (top)ondernemer of andere expert uit het bedrijfsleven die aanschoof in de studio, en belden we met 'onze man in Londen', Lennard van Otterloo, over Brexit.

Vanwege de coronamaatregelen maakte de wekelijkse studio-uitzending plaats voor een driemaal daagse korte Corona Update - later De Ondernemer Update - die door het team van New Business Radio en De Ondernemer vanuit huis werd gedaan.

Met ingang van dinsdag 12 mei starten de wekelijkse uitzendingen op dinsdag weer, met presentator Thomas Hendriks. Dit alles is live online te beluisteren via deze linken na de uitzending als podcast op onze website en onder meer via iTunes, Spotify en Soundcloud.

Foto hieronder: marcom-expert Thijs van Dijk (links) en presentator Thomas Hendriks in de nieuwe studio op het Mediapark.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details
Aandachtstrekkers

Nieuwsbrief net zo spannend als een Netflix-trailer? Zo pak je dat aan

Nieuwsbrieven saai, vervelend en onaantrekkelijk? Onzin. Een digitale nieuwsupdate hoeft alles behalve een spam-waardig moetje te zijn waar je als ondernemer niet onderuit komt. Au contraire: jouw nieuwsbrief kan net zo'n must see-item zijn als een trailer voor de nieuwste Netflix-hit. Hoe? Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels scheppen licht in de duisternis.

Details