Nieuws Actueel

Niet meer op de markt na diefstal van busje vol telefoonaccessoires

Mehmet Herdem had vandaag gewoon met zijn kraam op de markt in Winterswijk moeten staan. Morgen en zaterdag zou hij in Almelo zijn, vrijdag in Zwolle. Maar gisternacht is zijn Volkswagen busje vol telefoonaccessoires gestolen. En dat betekent geen handel meer voor 62-jarige marktkoopman uit Almelo.

Van onze redactie 24 februari 2016

Smartphone Mobiel i Stock

Want in het busje zat alles wat hij normaal op de markt verkoopt. De waarde: minimaal 15.000 euro. Niet alleen accessoires voor de telefoon, zoals hoesjes en oplaadkabels. Maar ook wat cosmetica en parfum. Herdem ontdekte de diefstal gisterochtend rond 7 uur. Maandagavond parkeerde hij de bus zoals altijd bij zijn huis aan de Donizettistraat in de Aalderinkshoek. Maar gisterochtend zag hij dat de bus weg was. "Mensen in de buurt hebben rond half 5 's nachts wat gezien, waarschijnlijk is de bus rond die tijd gestolen", vertelt zijn zoon Murat Herdem. "In de buurt is laatst ook al een personenauto gestolen."

VerzekeringGisterochtend hebben ze gelijk bij de politie aangifte gedaan van de diefstal. En contact met de verzekering gezocht. Een nieuwe bus komt er waarschijnlijk wel, dat vergoedt de verzekering. Maar voor de diefstal van de inhoud wordt Herdem niet gecompenseerd. En als de spullen niet terugkomen, betekent dit het einde van zijn bestaan als marktkoopman. "Ik sta al meer dan twintig jaar op de markt", vertelt hij. "De laatste acht jaar ben ik de eigenaar van de kraam."

En hij zou daar nog graag een aantal jaren aan vastplakken. Vader en zoon hopen daarom dat de bus, mét inhoud, terugkomt. Maar veel vertrouwen hebben ze daar niet meer in. "Die bus is vast al lang in Polen. Dan zien we 'm nooit meer terug"

Foto: iStock