Nieuws Actueel

Nieuw streekproduct: Whisky Four

De gemeente Woensdrecht heeft er weer een nieuw streekproduct bij: Whisky Four. De whisky is vernoemd naar het stuntteam The Whisky Four van de vliegbasis Woensdrecht. Twee van de vier straaljagers crashten op 8 juni 1965 tijdens een vliegshow op de vliegbasis. Twee vliegers. Rudy Liem uit Bergen op Zoom en Hans Sommer uit Hoogerheide kwamen daarbij om het leven.

Wil de Jong | Foto: Chris van Klinken 17 februari 2016

Whisky four nieuw drank

Liesbeth Clarijs van drankenwinkel Gall & Gall uit Hoogerheide liep al langer met het idee rond om een whisky naar het stuntteam te vernoemen. "Mijn opa vertelde altijd verhalen over de Tweede Wereldoorlog en liet ons foto’s van oorlogsvliegtuigen zijn. Mijn broer werkt in de vliegtuigindustrie en ikzelf ben een whiskykenner. Toen ik twee jaar geleden in de krant een verhaal las over de Whisky Four kwam bij mij het idee op om een exclusieve whisky te laten stoken met de naam Whisky Four.”

Ze vond een leverancier die voor haar de whisky wilde stoken. "Het heeft anderhalf jaar geduurd voordat het de smaak had die ik wilde.” Twee weken geleden werden de eerste flessen afgeleverd. "Dit merk is alleen in onze winkel in Hoogerheide verkrijgbaar,”zegt ze trots. Ze heeft inmiddels 36 flessen verkocht en iedereen is te spreken over de smaak. "Rond en zacht met een sherrytintje,” zegt Clarijs. Binnenkort nodigt ze mensen van het gemeentebestuur en de vliegbasis Woensdrecht uit om te komen proeven. "Opdat we de Whisky Four nooit vergeten”, zegt ze terwijl ze het glas heft.