Nieuws Actueel

Nieuwe branding werkt als snelkookpan voor meubelfabrikant

Alette Trompetter (46) is sinds 2006 samen met Sander Prinsen directeur van meubelfabrikant Harvink in IJsselstein. Tien jaar later gingen ze aan de slag met de branding van het meubelmerk.

PATTY SJERPS 3 juli 2017

UP NEXTSTEP JUNI EDITIE

Het resultaat: een nieuwe positionering met website en instorecommunicatie.

Online

Trompetter: ,,Klanten oriënteren zich al jaren meer en meer online. Dat zagen wij ook en in 2015 besloten we daarop in te spelen. Wij verkopen via een dealernetwerk. Samen met een reclamebureau wilden we het merk opnieuw branden en laden met nieuwe communicatietools. We wilden ons onderscheiden van andere merken in de winkels. In drie maanden tijd hebben we het voor elkaar gekregen. Het was echt een snelkookpan.

Onderscheidend

Andere merken zetten vooral in op lifestyle. Wij doen dit niet en onderscheiden ons door het product weer het werk te laten doen. We gebruiken hiervoor uitgesproken fotografie en quotes die aansluiten bij de belevingswereld van onze doelgroep.

Omzet

De meubelbranche is hard getroffen in de crisis; veel winkels zijn gesloten. ,,We hebben daardoor minder dealers, maar daarentegen een betere presentatie van ons merk. Dat zien we terug in de omzet. We plussen al drie jaar achter elkaar."