Nieuws Actueel

Nieuwe fietsspecialist opent in Almelo

De overname ging snel: op 29 augustus werd Koopman Tweewielerspecialist failliet verklaard, 1 november opende Fietz, met een nieuwe eigenaar Michel Kruiper, schrijft de Tubantia.

FRANS NIKKELS | 7 november 2017

829966

Hij heeft in Oldenzaal en Denekamp al twee winkels en heeft vertrouwen in de zaak in Almelo. De opening van de nieuwe winkel,vind plaats in januari, maar de zaak is al open.

Overgenomen

Aan de winkel is nog niet goed te zien dat het pand is overgenomen, want de oude naam hangt nog op de gevel. "We hebben wel een paar kleine aanpassingen gedaan, zoals het verplaatsen van de balie, maar de opvallende dingen moeten nog gebeuren", zegt Michel Kruiper. Tussen kerst en oud en nieuw wordt er geschilderd en komt de nieuwe naam op de gevel. "Voor ons was het belangrijk om snel open te gaan, anders raak je te veel klanten kwijt. Het is een mooie winkel, op een goede locatie en met een vast klantenbestand" , vertelt hij over het oude pand van Koopman. "Het was een bekende winkel en wij gaan het nog beter aanpakken, met een breder assortiment."

Lees ook: Irish Pub Almelo al 20 jaar een succes door authentiek te blijven

Assortiment

In de winkel is straks voor iedereen wat te vinden, belooft de ondernemer. Van kinderfietsen tot mountainbikes. "We hebben alles op twee wielen, zolang er geen benzinemotor onder zit. Mensen kunnen straks voor alles wat met de fiets te maken heeft bij ons terecht, van kleine reparaties tot het kopen van een nieuwe fiets." Het bedrijf heeft veel aandacht voor het sportieve segment: "We hebben een breed assortiment aan sportartikelen. Ik denk dat die factor, samen met het brede aanbod van goede merken en de goede service ons speciaal en uniek maakt. Niet alleen in Almelo", aldus Kruiper.

Vertrouwd

De vertrouwde gezichten uit de oude winkel blijven. Zij kennen de winkel en de klanten. Wel krijgen ze nog een training, om de visie van Fietz te leren. Ook komen er nieuwe medewerkers. De oude eigenaar van Koopman, Henri Westen, gaat als medewerker in de nieuwe winkel aan de slag. "Het is fijn dat er voor de klanten vertrouwde gezichten blijven."