Nieuws Actueel

Nijhoff Grind zet strijd tegen provincie voort

Nijhoff Grindmaatschappij zet haar strijd tegen de provincie Overijssel voort. Advocaat André Gaastra van het Almelose bedrijf heeft beroep aangetekend tegen een recent vonnis van de rechtbank Oost-Nederland.

Van onze redactie 16 februari 2016

Grind pixabay

Volgens dat vonnis hoeft de provincie berichten die ze eerder naar buiten bracht over Nijhoff niet te rectificeren. De provincie heeft enkele jaren geleden de vergunning van Nijhoff ingetrokken omdat er volgens Overijssel werd gehandeld met 'gevaarlijke afvalstoffen.' Dat bestrijdt Nijhoff. Omdat de vergunning is ingetrokken kan Nijhoff niet produceren, het bedrijf lijdt daardoor een miljoenenschade.

OnderzoekDoor beroep aan te tekenen tegen de uitspraak hoopt Nijhoff alsnog alle stukken van de provincie boven tafel te krijgen. "We hebben de provincie verzocht om toezending van onderzoeken en andere documenten waaruit zou blijken dat van gevaarlijke afvalstoffen sprake is, maar niets gekregen", stelt Gaastra. Nijhoff heeft altijd bestreden dat er sprake is van gevaarlijke stoffen. Omdat er volgens de provincie zou worden gehandeld met gevaarlijke stoffen zou het Almelose bedrijf ook onverkoopbaar zijn.