Nieuws Actueel

Nog drie kanshebbers op de Amsterdamse Ondernemersprijs 2016

De drie finalisten van de Amsterdamse Ondernemersprijs 2016 zijn bekend. Van de tien genomineerden wisten Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren, Susannah van Rabenswaay van Het Kinderhonk en Rogier van Camp van Leapp Group International de jury het meest te imponeren. Op 16 november tijdens de Week van de Ondernemer zal bekend worden wie met de prijs naar huis gaat.

Van onze redactie 11 november 2016

Amsterdamse ondernemersprijs

De Amsterdamse Ondernemersprijs is de beloning voor de Amsterdamse ondernemer die excelleert in creatief en innovatief ondernemerschap. Welke ondernemer en welk bedrijf wordt ambassadeur van de stad?

Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren

Oos Kesbeke heeft een oud typisch Amsterdams ambacht in een nieuw format gepresenteerd en succesvol uitgebouwd.

Kesbeke is specialist in het inleggen van groenten en fruit in de meest uiteenlopende smaken en verpakkingen. Het bedrijf werd opgericht in 1947 in een kelder op het Waterlooplein en is na een rondreis door Amsterdam in Bos en Lommer geland. Inmiddels werken er 20 mensen in het familiebedrijf.

Susannah van Rabenswaay van Het Kinderhonk

Met haar totaalconcept draagt Susannah van Rabenswaay bij aan de volgende generatie Amsterdammers.

Het Kinderhonk is sinds 2002 een kinderopvang die ouders ontzorgt. Op zeven verschillende locaties kunnen kinderen deelnemen aan muziekles, zwemles, yoga etc. en er is inhouse ruimte voor arts en tandarts. Bij het ophalen van kinderen kunnen ouders biologische maaltijden meenemen voor thuis.

Rogier van Camp van Leapp Group International

Rogier van Camp heeft met zijn bedrijf een luxeproduct bereikbaar gemaakt voor een breed publiek op een duurzame wijze.

Sinds 2011 is Leapp Group International uitgegroeid tot specialist in refurbishment van Apple-apparatuur. Op 24 verschillende locaties worden technisch gecontroleerde Apple-apparaten aangeboden voor consumenten in Nederland, België en Duitsland. De producten zijn te koop met kortingen die oplopen tot 60% en worden geleverd met 2 jaar garantie.

Stemmen

De drie finalisten zullen zich tijdens de Week van de Ondernemer presenteren aan zo’n 1000 collega-ondernemers en zich profileren als dé Amsterdamse Ondernemer van het jaar. Het aanwezige publiek mag tijdens dit event een voorkeursstem uitbrengen. Deze uitslag en het oordeel van de jury zal uitmaken wie in navolging van Henk Janssen van Lightwell de Amsterdamse Ondernemersprijs 2016 in ontvangst mag nemen.

Aanmelden voor het event kan hier.

Gerelateerde artikelenJury Amsterdamse Ondernemersprijs bekendOos Kesbeke: 'Wie tafelzuur zegt, zegt Kesbeke'Leapp blijft groeien in binnen- en buitenlandHet Kinderhonk: yoga, smoothies en kinderkapper