Nieuws Actueel

Nog geen Zeeuwse Neckermannshop

Sheila van Doorsselaer 15 januari 2016

Schoenen rek winkel

Er komen voorlopig nog geen fysieke Neckermannwinkels in Zeeland. Het aloude postorderbedrijf, dat een fusie is aangegaan met de webshop D5Avenue, streeft op termijn wel naar landelijke dekking van Neckermannwinkels. De nieuwe combinatie begint deze maand met de opening van de eerste van zeventien Neckermannwinkels in Nederland en België.

Neckermann.com bleek online geen succes en gaat het nu proberen in ‘ouderwetse’ kijk- en afhaalwinkels. In die nieuwe Neckermann.com-winkels zal het brede aanbod van artikelen worden gecombineerd met persoonlijke service en gemakkelijke afhaalmogelijkheden van de online bestelde producten.

Failliet Neckermann startte bijna vijftig jaar geleden als één van de eerste postorderbedrijven van Nederland. Neckermann behoorde decennialang, samen met Wehkamp en Otto, tot de top van de Nederlandse postorderbedrijven. In 2014 werd Neckermann failliet verklaard, maar het maakte in sterk afgeslankte vorm een doorstart als webshop. Het hoofdkantoor van Neckermann en de magazijnen, in Sint Jansteen, staan nog steeds leeg en te koop. De nieuwe partner van Neckermann, D5Avenue, richt zich met een breed assortiment op de prijsbewuste klant. Hiervoor kan zij gebruikmaken van de inkoopkanalen van moederbedrijf Readen BV.

D5Avenue bedient de Nederlandse, Belgische, Duitse en Franse markt vanuit grote magazijnen in Naarden en Drachten. Acht van de nieuwe Neckermannwinkels waren eerder van Kijkshop. Deze keten heeft acht vestigingen aan Readen verkocht. Het betreft Kijkshopvestigingen in Dordrecht, Delft, Amsterdam, Emmen, Meppel, Almelo, Zutphen en Ede. De drie Kijkshopvestigingen in Zeeland (Terneuzen, Goes en Middelburg) blijven gewoon bestaan. Volgens Bas Pieper (CEO van de nieuwe combinatie) is het echter de bedoeling dat de Neckermannwinkels een landelijke dekking krijgen en is het niet ondenkbaar dat binnen nu en twee jaar een Neckermannwinkel in Zeeland wordt geopend.