Nieuws Actueel

Nooijens op de bres voor koeienboeren

Zeker tweehonderd boerinnen hebben gisteren actie gevoerd in Den Haag tegen het aanstaand verbod op het scheiden van kalfje en moederkoe, meldt BN/DeStem. Het is het gevolg van een aangenomen motie van Partij voor de Dieren (PvdD).

MARIËTTE DEN ENGELSE 16 maart 2016

Kalfjes Boerinnen

De boerinnen hopen het tij te kunnen keren, want de impact op de bedrijfsvoering is enorm. "De huisvesting voor de koeien moet er op aangepast. Dat is heel ingrijpend", stelt Mariëtte Nooijens, CDA-raadslid en boerin in Etten-Leur. "De motie is aangenomen op emotie, politici weten niet hoe het werkt op een boerenbedrijf. Laat ze eerst eens in gesprek gaan met de boeren voor ze zich met de bedrijfsvoering bemoeien."

De boerinnen hebben een petitie aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamercommissie en met diverse Kamerleden gesproken. Marianne Thieme (PvdD) wilde volgens Nooijens niet met de boerinnen praten. "Maar ik heb haar snel een visitekaartje in de hand gedrukt. Ze wordt mijn buurvrouw, ze heeft een landgoed aan het Schuitvaartjaagpad in Etten-Leur. Ze moet nog bouwen, maar het minste dat ze kan doen is even komen kennismaken."