Nieuws Actueel

Omzet Fastned zowat verdriedubbeld door meer elektrische auto's

Laadstationuitbater Fastned heeft zijn omzet in het laatste kwartaal van afgelopen jaar hard zien stijgen. Die kwam haast drie keer zo hoog uit als in dezelfde periode van 2021. Dat was vooral te danken aan meer elektrische wagens, maar het bedrijf breidde het aantal laadstations ook flink uit. Tenslotte verhoogde Fastned ook de prijzen in het slotkwartaal om de gestegen energieprijzen te compenseren.

ANP 11 januari 2023

ANP110123234 1

In totaal ging de laadomzet in de laatste drie maanden naar 13,3 miljoen euro tegen 4,8 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2021. De hoeveelheid stroom waarmee auto's werden geladen ging met 130 procent omhoog tot 17,9 gigawattuur. Het aantal laadsessies verdubbelde ruim, het aantal actieve klanten werd ook zowat twee keer zo groot. dat waren er in het laatste kwartaal 219.000.

Die klanten kunnen inmiddels terecht bij 244 laadstations, 59 meer dan begin vorig jaar. Fastned bouwde in Frankrijk, vlak bij de Parijse luchthaven Charles de Gaulle, bijvoorbeeld zijn grootste laadstation ooit. Dat droeg ertoe bij dat het gemiddeld aantal laders per station nu 5,1 is, tegen 4 laders eind 2021. Naast nieuwe stations stak het bedrijf ook geld in het upgraden van bestaande stations. Afgelopen jaar gold dat voor 48 stations.

Over heel 2022 bedroeg de omzet van Fastned 36 miljoen euro. Daarnaast haalde het bedrijf haast 118 miljoen euro op bij investeerders om verder uit te breiden. In totaal heeft Fastned 375 locaties waar het nog stations gaat bouwen de komende jaren. Vanaf volgend jaar wil het bedrijf 100 laadstations per jaar bouwen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws