Nieuws Actueel

Ondernemer/filantroop Jacob Gelt Dekker (71) overleden

Jacob Gelt Dekker is zondag overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Gelt Dekker realiseerde en verkocht onder meer fitnessketen Splash, One Hour Super Photo en Budget Rent a Car.

De Ondernemer 1 september 2019

Jacob Gelt Dekker

Jacob Gelt Dekker begon zijn carrière als tandarts, maar ruilde dat bestaan op zijn 28ste in voor dat van ondernemer. Hij werd rijk met onder meer de fitnessketen Splash, de One Hour Super Photo-winkels en Budget Rent a Car. De verkoop van zijn ondernemingen bezorgde hem een plaats in de Quote 500, met op het hoogtepunt een geschat vermogen van meer dan 250 miljoen euro.

De afgelopen twintig jaar was Gelt Dekker vooral actief op Curaçao, waar hij ook ging wonen. Hij kocht en renoveerde er hotels en liet in Willemstad een deel van de verpauperde wijk Otrabanda renoveren. Ook vestigde hij in de wijk het Kura Hulanda-complex, met onder meer een slavernijmuseum en een luxe hotel. Zijn investeringen daar werden niet alleen gewaardeerd, maar leiden tot ook tot kritiek.

Gelt Dekker werd gezien als een excentrieke zakenman en kreeg voor zijn filantropie meerdere onderscheidingen kreeg. Hij publiceerde ook columns, romans en reisboeken.